Un tânăr a murit după ce a fost pedepsit să facă 300 de genuflexiuni pentru nerespectarea restricțiilor din pandemie

Publicat: 06 apr. 2021, 12:00, de Andreea Borcilă, în Internațional , ? cititori
Un tânăr a murit după ce a fost pedepsit să facă 300 de genuflexiuni pentru nerespectarea restricțiilor din pandemie

Un bărbat din Filipine, în vârstă de 28 de ani, a murit după ce ar fi fost pedepsit de forțele de ordine ale statului să facă 300 de genuflexiuni din cauză că a încălcat restricțiile impuse în pandemia de Covid-19.

Darren Manaog Peñaredondo a fost surprins cumpărând apă potabilă după ora 18:00 în orașul General Trias, din provincia Cavite, anunță The Guardian.

Provincia se află sub carantină, ceea ce presupune că locuitorii nu au voie să iasă între orele 18:00 și 05:00

Tânărul și un alt bărbat ar fi încălcat restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului și au fost duși în Plaza Malabon, în fața primăriei municipale. Forțele de ordine le-au cerut celor doi să facă câte 100 de genuflexiuni, iar în cazul în care nu ar fi fost sincronizate, numărul exercițiilor ar fi crescut. Așa, cei doi bărbați au fost forțați să facă câte 300 de genuflexiuni. Tânărul de 28 de ani ar fi căzut de mai multe ori în timp ce își efectua exercițiile fizice.

Tânărul a ajuns acasă la 08:00 a doua zi și abia s-a putut mișca din cauza oboselii. În aceeași zi, bărbatul a început să aibă convulsii, declarându-se decesul în jurul orei 22:00.

Șeful poliției din oraș, locotenent-colonelul Marlo Nillo Solero, a declarat că nu există o astfel de pedeapsă pentru persoanele care au încălcat restricțiile anti Covid-19. „În schimb, ținem prelegeri”, a precizat acesta.

Primarul orașului, Antonio Ferrer, a confirmat într-o declarație pe Facebook că se desfășoară o anchetă.

Guvernul filipinez a prelungit luni carantina națională cu încă o săptămână, după ce infecțiile cu coronavirus au început să copleșească multe spitale din capitală și din regiunile periferice.

Filipine a raportat peste 795.000 de cazuri, cu 13.425 de decese, cele mai mari din Asia de Sud-Est după Indonezia.

Citește și: