Un ucrainean a aruncat vopsea roșie pe poarta ambasadei Rusiei în Italia

Azi dimineață, după cum transmite Corriere della Sera, în jurul orei 6:30, un bărbat în vârstă de 43 de ani, originar din Ucraina, dar care locuiește în Italia, a aruncat o găleată cu vopsea roșie pe poarta Ambasadei Federației Ruse în Italia, care se află pe via Gaeta.

Gestul bărbatului este unul de protest împotriva războiului declanșat de Rusia în țara sa, Ucraina. Și, potrivit sursei citate, vopseaua roșie reprezintă sângele vărsat de toți compatrioții lui în localitățile de front. Forțele de ordine au intervenit imediat și bărbatul a fost reținut pentru cercetări. Ucraineanul nu are antecedente.

Ambasada Rusiei în Italia a trimis Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Italiene un comunicat prin care cere să consolideze și să intensifice măsurile de siguranță la ambasadă. De asemenea, ambasada a scris pe pagina proprie de Facebook: „Pe 11 aprilie la ora 6:20, intrarea în Ambasada Rusiei în Italia a fost atacată cu vopsea. Poliția a sosit la fața locului. Făptuitorul a fost oprit și reținut pentru acte de vandalism. Cerem să se efectueze o anchetă obiectivă pentru acest incident”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole