Un val de aer polar lovește România. Sunt așteptate temperaturi de -20 de grade

Gerul pune stăpânire pe România. Meteorologii au actualizat prognoza meteo și anunță că vor fi temperaturi de până la -20 de grade.

Începând de duminică și pe tot parcursul săptămânii viitoare, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni și în nordul Moldovei.În schimb, dimineața și seara sunt așteptate temperaturi de  -17 şi -7 grade, posibil spre -20 grade în depresiuni și la munte.

În București, nopțile vor fi geroase, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 și -10 grade.

”Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice.

Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Sinteza Zilei.

Totodată, sunt așteptate mai multe precipitații decât în mod normal, pentru această perioadă.

”Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării. 

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii” a declarat Elena Mateescu pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...