„Una dintre cele mai sigure țări din lume pentru migranți”: Explicații incredibile, inițiativă controversată

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este dispusă să trimită zeci de mii de solicitanți de azil în Rwanda, stabilind o abordare mai dură pentru a rupe rețelele de trafic de persoane și a opri fluxul de migranți ilegali peste Canalul Mânecii, potrivit Reuters.

Preocupările cu privire la imigrație au fost un factor important în votul pentru Brexit din 2016, iar premierul Boris Johnson a fost pus sub presiune pentru a-și îndeplini promisiunea de a „relua controlul” asupra granițelor Marii Britanii.

Boris Johnson transmite că migranții vor fi trimiși în Rwanda. Planul premierului a atras critici rapide din partea adversarilor săi din Partidul Conservator și a organizațiilor caritabile, totul transformându-se într-o inițiativă controversată.

Trebuie să ne asigurăm că singura cale către azil în Marea Britanie este una sigură și legală”, a declarat Boris Johnson într-un discurs susținut în provincia Kent din sud-estul Angliei, locul unde mii de migranți au ajuns anul trecut după ce au traversat Canalul Mânecii cu ajutorul unor ambarcațiuni.

Mutați rapid și uman într-o țară terță sigură

„Cei care încearcă să treacă de coadă sau să abuzeze de sistemele noastre nu vor găsi o cale automată pentru a se stabili în țara noastră, ci mai degrabă vor fi mutați rapid și uman într-o țară terță sigură sau în țara lor de origine”, a declarat Boris Johnson.

Persoanele care au sosit ilegal în Marea Britanie de la începutul anului ar putea fi acum trimise în Rwanda, o țară din centrul Africii cunoscută pentru genocidul etnic care a avut loc în anul 1994.

Boris Johnson susține că măsura va perturba modelul de afaceri al bandelor de trafic de persoane și că „acordul pe care l-am încheiat nu are limită (privind numărul de migranți trimiși)”. „Rwanda va avea capacitatea de a reloca zeci de mii de oameni în anii următori”, a adăugat acesta.

Factor descurajant

Planul premierului a atras critici din partea partidelor de opoziție. Ministrului partidul Laburist, Yvette Cooper, a susținut că este „costisitor, nefuncționabil și lipsit de etică”.

Joi, Boris Johnson a declarat că Rwanda este „una dintre cele mai sigure țări din lume”, completând că riscul de a ajunge în această țară s-ar putea dovedi un „factor descurajant considerabil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...