Unde a ales Ursula von der Leyen să-și înceapă campania electorală pentru Parlamentul European

Publicat: 08 apr. 2024, 06:07, de Victor Scarlat, în Ultimă oră , ? cititori
Unde a ales Ursula von der Leyen să-și înceapă campania electorală pentru Parlamentul European

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, și-a început campania electorală pentru Parlamentul European la Atena, unde a luat parte la cea de-a 50-a aniversare a partidului grec la putere, Noua Democrație.

Cu această ocazie, șefa Comisiei Europene și principalul candidat al Partidului Popular European (PPE) de centru-dreapta la alegerile pentru Parlamentul European, Ursula von der Leyen, și-a luat angajamentul că va lupta împotriva „prietenilor” de extremă dreapta ai lui Putin, care vor să „deturneze viitorul Europei”. „Europa noastră unită și pașnică este provocată atât din interior, cât și din exterior”, a spus Ursula von der Leyen.

Ea a vorbit de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, dar și despre atacurile cibernetice asupra Europei.

„Agresiunea Rusiei este mai amplă: de ani de zile desfășoară atacuri hibride împotriva Europei, fie din cauza atacurilor cibernetice, fie din cauza manipulării rețelelor sociale, fie prin instrumentalizarea migranților”, a precizat șeful CE.

„Prietenii lui Putin din Europa încearcă să rescrie istoria noastră și să ne fure viitorul sub masca populiștilor sau demagogilor”, a mai declarat oficialul european.

Nu doar Ursula von der Leyen, ci și cancelarul german Olaf Scholz a avertizat asupra amenințărilor din partea populiștilor de dreapta, în cadrul unei reuniuni a partidelor europene de centru-stânga, care a avut loc, sâmbătă, la București înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din iunie.

Ancheta EPPO

Procurorii de la Parchetul European condus de Kovesi au preluat recent ancheta belgiană în cazul Pfizergate și cercetează mesajele dintre Ursula von der Leyen și șeful companiei farma

Procurorii europeni, conduși de Codruța Kovesi, investighează acuzații de comportament infracțional în legătură cu negocierile privind vaccinurile între președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și CEO-ul Pfizer, conform unui purtător de cuvânt al procurorilor din Liège.

Investigatorii de la Oficiul European al Procurorului Public (EPPO) au preluat în ultimele luni ancheta de la procurorii belgieni care investigau pe von der Leyen pentru „influență în funcțiile publice, distrugere de SMS-uri, corupție și conflict de interese”, potrivit documentelor juridice consultate de POLITICO și unui purtător de cuvânt al procurorilor din Liège.

În timp ce procurorii EPPO investighează presupuse infracțiuni penale, nimeni nu a fost încă acuzat în legătură cu acest caz.