Ursula von der Leyen îl amenință cu pușcăria pe Vladimir Putin. ”Nu voi uita sacii de cadavre”

Publicat: 07 mart. 2024, 20:25, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Ursula von der Leyen îl amenință cu pușcăria pe Vladimir Putin. ”Nu voi uita sacii de cadavre”
Ursula von der Leyen il ameninta cu puscaria pe Vladimir Putin

Ursula von der Leyen se află la București, la congresul PPE, unde va fi desemnată drept candidat pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. Din Capitala României, aceasta a lansat amenințări la adresa lui Vladimir Putin.

Ursula von der Leyen l-a amenințat cu pușcăria pe Vladimir Putin, în timpul discursului său de la congresul PPE, care se desfășoară în aceste zile chiar în București. Actuala președintă a Comisiei Europene urmează să fie din nou propusă drept candidat din partea Partidului Popular European pentru un nou mandat de conducere.

Ei bine, în timpul discursului său, Ursula von der Leyen nu a uitat de războiul din Ucraina și de atrocitățile pe care le-a văzut acolo. A ținut să-i reamintească președintelui Rusiei că este acuzat de crime de război şi există un tribunal la Haga care îl aşteaptă.

„Putin este urmărit pentru crime de război şi va fi judecat. Există un tribunal de război care îl aşteaptă”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit agerpres, subliniind încă o dată că „Europa va rămâne alături de Ucraina cât este nevoie”.

„Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi (principalul oponent al Kremlinului, mort în închisoare în condiţii suspecte – n.r.). Şi a fost incredibil să vedem curajul celor care au participat la înmormântarea lui Navalnîi. Una dintre femeile curajoase care au participat a zis că Navalnîi s-a sacrificat pe el ca să salveze ţara, iar Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el”, a mai spus von der Leyen.

„Nu există o chestiune mai presantă decât Ucraina. Am fost în Bucea după ce localitatea a fost eliberată, nu voi uita sacii de cadavre. Civili nevinovaţi, tineri, bătrâni ucişi de soldaţii lui Putin. Nu voi uita părinţii disperaţi ai căror copii au fost răpiţi de Rusia. Ca mamă şi bunică, inima mea sângerează când aud aceste poveşti”, a mai spus von der Leyen în discursul susţinut la Congresul PPE de la Bucureşti.