Unde a descoperit Petre Daea reduceri la carnea de porc, oricum ”cea mai ieftină” din Europa     

Petre Daea, ministrul Agriculturii, susține că România are cel mai mic preț la carnea de porc din Europa și în niciun caz nu sunt motive să se scumpească în perioada următoare. Din contră, au început să apară și reduceri la comercianți.

Ministrul spune că nu este cazul ca populația să se sperie și să intre în panică pe motiv că prețurile la carne vor crește spectaculos înainte de Sărbători, sunt mai degrabă speculații ale unora sau altora care vor să profite pe fondul cererii ridicate din partea consumatorilor.

În niciun caz nu se va ajunge la 50-60 lei/kg, cum s-a zvonit în piață, a mai afirmat Daea, care recunoaște că a căutat și el să vadă dacă există așa un preț la comercianți.

El, de exemplu, știe un magazin unde se poate vedea ‘”jambonul de porc la 18 lei/kg, în București ca și în țară, iar cotletul la 19 lei/kg‘”.

Deși n-a dorit să facă public numele magazinului, până la urmă, lui Petre Daea tot i-a scăpat porumbelul pe gură.

‘”Uitați-vă la Carrefour, iată că m-a luat gura pe dinainte….uitati-vă să vedeți reduceri de preț. De ce? Pentru că o cere piața, nu sunt elemente obiective care să constituie o asemenea traiectorie a creșterii prețului, pentru că prețul materiei prime s-a stabilizat, la fel se întâmplă și cu gazele, electricitatea”, a declarat, miercuri, Petre Daea într-o conferință de presă.

Petre Daea a mai precizat că a confruntat prețurile din magazinele din țările pe unde a fost în ultima vreme și a ajuns la concluzia ca la noi sunt cele mai mici din Europa. De departe…

Citește și Se caută porcul la jumătate în online, dar și în magazine. Cât a ajuns să coste carcasa sfertuită

În prezent, porcul din gospodăriile populației se vinde cu circa 15 lei/kg, în viu, în timp ce în magazine un kilogram de ceafă de porc dezosată costă circa 20 lei la Carrefour sau Kaufland.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...