Unde se construiește un nou aeroport în România (VIDEO)

Statul român se străduie de mulți ani să mai construiască un aeroport la Brașov, dar nu a reușit să facă nimic până acum. Inițiativa privată în schimb e în stare să construiască de la zero un aeroport într-un timp foarte scurt.

Un aeroport se construiește în județul Harghita, lângă comuna Remetea, de către Bayer Construct, lucrările fiind începute în primăvara acestui an. Lucrările, după cum se vede în clipul filmat de Raducu P Drum, au avansat semnificativ la pista de aterizare/decolare, iar construcția terminalului este programată să pornească în curând.

Attila Balasz, acționarul majoritar al Bayer Construct, este și proprietarul unei fabrici de prelucrare a laptelui în zonă, în apropiere de Gheorgheni. El a anunțat, în urmă cu câteva luni planuri de reabilitare turistică și economică a regiunii.

Utilajele Bayer Construct, o societate de construcții cu lucrări importante inclusiv în Ungaria, toarnă covorul de ciment al pistei cu o viteză de 500-600 de metri zilnic. Lățimea suprafeței fabricate zilnic este de 5 metri, iar grosimea de 25 de centimetri.

Pista principală a aeroportului va avea o lungime de 1.100 de metri și o lățime de 30 de metri. Adițional, vor mai exista tronsoane de legătură cu terminalul în lungime totală de 500 de metri. Constructorii plănuiesc să înceapă construcția terminalului aeroportului în luna viitoare.

Construcția aeroportului este supravegheată de autoritățile județene din Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole