Unde trebuie să vă adresați dacă nu ați primit tichetele sociale de 250 lei sau nu sunteți pe listă

Poşta Română va finaliza procesul de distribuire a tichetelor sociale de 250 lei, până la sfârşitul acestei săptămâni, la acest moment fiind emise toate cele 2,5 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul pentru alimente şi mese calde, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). 

Cei care nu se află pe lista beneficarilor eligibili, trebuie să știe că trebuie să se adreseze Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, susțin oficialii de la MIPE. Dacă nu vi s-a livrat cardul, acesta ”poate fi solicitat Poştei Române”.

Suma de 250 de lei se acordă o dată la două luni, până în luna decembrie, prin programul „Sprijin pentru România” iar cardurile sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

„Este un moment de referinţă pentru acest program. Printr-o mobilizare exemplară din partea tuturor părţilor implicate, reuşim să trecem peste cea mai grea parte a acestui proces, mai exact emiterea şi distribuirea celor 2,5 milioane de carduri. Sunt bucuros că am depăşit toate dificultăţile, pentru a operaţionaliza această măsură prin care acordăm 1.000 de lei în patru tranşe pentru alimente şi mese calde. Cel mai important aspect este următorul: toţi beneficarii eligibili vor primi cardurile, personal mă asigur că se efectuează toate verificările în acest sens. În final, salut buna colaborare cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Poşta Română şi emitenţii de carduri, fiecare având un rol vital pentru sprijinirea românilor aflaţi în nevoie”, a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Ministrul spune că nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin, chiar dacă nu au fost găsiți la domiciliu sau nu au răspuns avizării reprezentanţilor operatorului poştal.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, se arată în comunicatul MIPE.

Citeste si Tichete sociale 250 lei. Unde vă adresați dacă nu sunteți pe listă. Precizări MIPE pentru Ziarul Puterea

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale sunt următoarele: pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Listele cu beneficiari vor fi actualizate lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), măsura fiind luată pentru a se verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Citește și Ce produse alimentare se pot cumpăra cu tichetele sociale de 250 lei

243 COMENTARII

 1. Am o pensie minimă de 1000 lei și nu am primit voucherul social la care am dreptul.Cei de la poștă mi au spus că la poștă nu exista cardul meu.Am sunat la Ministerul muncii și justiției sociale în nenumărate rânduri dar nu răspunde nimeni.Este bătaie de joc!!

 2. Mama mea.are o pensie de1305 lei și nu a primit acest card social . Vă rog un număr de contact pentru Ministerul muncii și asigurării sociale pentru a beneficia de acest drept.Sau ce trebuie făcut?
  Vă mulțumesc!

 3. Bună ziua, mama mea are pensiea de 1491ron și nu a primit acest card, precizez ca eu lucrez la Posta Romana în Timișoara și am avut posibilitatea sa caut acest card dar în zadar nu îl găsesc pe semne ca nu sa distribuit, precizez ca numele mamei este UȚĂ GEORGETA, eu chiar am distribuit aceste carduri pe sectorul de care aparțin și am constatat CA la UNII beneficiari cu literele S, T, U, V nu am avut aceste carduri și ar fi trebuit sa beneficieze, având pensii sub 1500ron. Am rugămintea de a ma lamuri cineva, unde ma pot adresa, sau mai trebuie sa mai așteptăm o alta transa de carduri sociale.? Va mulțumesc!

 4. Bună ziua,
  Mama mea are o pensie în valoare de 1437 lei și nu a primit cardul social. Am fost la Oficiul de Pensii Deva și am primit informația ca mama figurează în fișier cu un venit suplimentar de 389 lei și din aceasta cauză nu a primit cardul. Am fost trimisa la ANAF de unde am primit adeverință din care rezulta ca nu are venituri suplimentare. Clar s-a strecurat o eroare. Cum pot sa rezolv aceasta situatie?

 5. Va rugam răspundeți la aceste e-mailuri, înțeleg ca trăim în România, dar mai suntem și cetățenii acestei tari în care platim taxe și impozite, va rugam sa ne bage și pe noi înseama cineva cu câteva răspunsuri, informații!!! Atunci pentru ce sa creat acest site? Va mulțumim.

 6. Buna ziua! Am un card social pt fetița mea ,care e cu un handicap de grad 1 sever,și nu e alimentat,cu prima tranșă deși a trecut 10 zile,este aproape o lună de cand nu e alimentat cardul social,am salar după fetița de 1860 Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu alimentarea cardului social,mentionez ca e vorba de un copil minor de 15 ani

 7. Buna ziua mă numesc Ioniță Mihaela sat Cârlig com Popricani judetul Iași am pensia 1191 lei ,nu am alte venituri și nu am primit cardul social la fel și soțul meu Ioniță. Gheorghe are 1500 lei ,ce trebuie făcut,că tare bine ne ar prinde

 8. Nu am primit cardurile sociale nici eu nici soțul meu. Eu am 1000 lei pensie și soțul are 1480lei. Nu avem alte venituri. Am întrebat și la poștă nu a ajuns încă. Aștept și eu un răspuns. Mulțumesc anticipat

 9. Bună seara, nu am primit cardul, m am adresat la Posta din localitate si mi s a răspuns că poate nici nu o sa l primesc, dar nu stiu de ce? Pensia este de 1300 lei după 38 de ani munciti, bătaie de joc, iar la Ministerul Muncii degeaba suni ca nu raspunde nimeni. Care i solutia ??

 10. Am pensia de 1413 lei varog sa ma lamuriti de ce nu am primit tichet pt. alimente? astept rasouns. alta cale de contact nu am gasit ,as fii dorit un nr. de telefon,sa aflu daca am dreptul de ce nu primesc.

 11. Scuze,văd o mulțime de oameni care se plâng că nu au primit cardul social dar aroganța și ignoranța care o aveți în voi,cei care trebuie să explicați de ce nu au primit cardul,este mai mare ca nesimțirea. Postați ca să informați unde să se adreseze omul dar nici un nr. de contact. Bravo d-le Boloș.

 12. Buna ziua! Chiar nu va pasa ca multi din cei eligibili pentru a primi cardul social inca nu l au primit? Ce se intampla? Chiar se poate trai cu 1000……? V a rugam sa raspundeti si sa rezolvati problema aceasta distribuid cardurile si celor care nu le au primit inclusiv cu cele doua transe de 250 lei pe ele.

 13. Nu am primit nici astăzi 02 septembrie 2022 cardul social și am o pensie lunara de 1495 de lei !!!
  Va rog sa mi răspundeți care este cauza pentru care nu am întrat în posesie de atâtea luni respectiv din iunie cum prevedea legea !!!

 14. Am 62 ani si 6 luni ,am 13 ani si o luna vecchime,s-a respins dosarul de pensie pt.vechime incomplecta,nu am niciun venit.Nu am primit cardul social cu 50 euro.Nu sunt pe lista la posta din Rosiorii de vede .Ce pot face pt. a primi ac.ajutor social?Carnu

 15. Buna ziua ,mama mea Prica Ecaterina din loc Traian com Cerna jud Tulcea are o pensie de 1055 lei și un ajutor de 113 lei și nu a primit card social.Am sunat la piata din Babadag și nu s-au spus că nu există la ei card social pe numele Prica Ecaterina. Vă rog să se rezolve această situație.Multumesc.

 16. Buna ziuama numesc Stefan Elisabeta și
  mama mea Prica Ecaterina din loc Traian com Cerna jud Tulcea cu o pensie de 1055 lei și un ajutor de la primărie de 113 lei nu a primit cardul social.Am sunat la posta din loc Babadag jud Tulcea și ne-au spus că nu este emis nici un card pe numele de Prica Ecaterina.Am incercat sa sunam la Nr de telefon pe care l-ați postat 0319268 dar prezintă numai ocupat.Puteti să ne spuneți și noua ce putem sa facem.Am sunat și la Casa de Pensii Tulcea și au spus că nu ține de ei și nu pot sa rezolve problema.Va rugam sa ne ajutați că să primească cardul.multumesc.

 17. Bună dimineața undetrebuie să mă adresez dacă amfost înștiințat că suntem eligibili acu o lună și 2 luni dela depunerea dosarului cu cele acte pretinse de primărie cum știm dacă sau emis sau expediat sau criptat pe numele nostru sintem o familie cu 4 copii mici fără venituri cu noi 2 în total 6 cele 2 numere de telefon proporționate de media de sodexo nu răspunde de 3 săptămâni nimeni la sute de apeluri poștă ajungea și în khina în 2 luni???mulțumesc frumos.

 18. Întrebare; dacă recent azi am primit cardul social Sprijin pentru România va dura 10 zile până la intrarea transelor acordate adică 250 lei, ce se întâmplă cu celelalte luni dinainte îi bagă din urmă,îi mai primim și dacă am primit cardul mai târziu,îi mai luăm, dacă nu ce se întâmplă cu iei,cine îi beneficiază și când cum???mulțumesc frumos.

 19. CERCEL C STELIAN COM PIATRA JUD. TELEORMAN 86 ANI,PENSIE 1486 NU A PRIMIT CARDUL. AM SUNAT LA CASA JUDETEANA DE PENSII SI MI-AU SPUS SA-I SCOT FISA CU VENITURILE PE ANUL 2021,MENTIONEZ CA NU ARE ALT VENIT IN AFARA DE PENSIE.RASPUNDE CINEVA LA ACESTE COMENTARII ?

 20. Bună ziua! Ma numesc Talvan Violeta Elena din Ploiesti-Prahova.
  Menționez ca sunt pensionata de boala gr 3 din data de 17- 05- 2022 și nu am primit cardul social. Unde ma pot adresa? Mulțumesc anticipat.

 21. Dubii multe am primit cardul social solicitantul și privindu-l în luna septembrie 2022 pe soție ieu și cei 4 minori între 2 și 8 ani care suntem într-o familie., am primit în total 500 lei pe card din care am făcut cumpărături numai alimente la karefur nu alcool nu tutun etc: întrebări: acești 500 RON sunt pentru întreaga familie de 2 părinții și 4 minori?, nuieste pe cap de persoană 250 RON?, se dau diferențele retroactiv.,? Când? Așa cum primesc dobânda după iei ținundui în bancă noi săraci nu am avea același drept? Mulțumesc frumos anticipat pentru răspuns!!!

 22. Ecoboaei Elena nu am primit cardul social deși am o pensie de 1000 de lei. Vă rugăm o informație unde să ne adresăm ? La poștă am fost cred de zeci de ori și spune că nu a venit cardul la ei , la casa de pensii am fost și spune că ei au trimis listele la Ministerul investiții europene, am fost și acolo și m-au trimis la casa de pensii înapoi . Vă rog un răspuns cum pot sa intru in posesia cardului ? Sântem deja în Noiembrie și eu nu am primit cardul.

 23. Mă numesc Lepărdă de ce nu primesc cardu de alimente am pensie de 1000 lei de boalabani numi ajung ptr medicamente stau ăntro băracă pe un deal făŕa căldură fără curent făra ăpă aș ăjutați oameni? Rușine

 24. Buna seara,eu nu am primit cardul social, am vorbit si la casa pensiei,la posta si nu a aparut pana acum.Din luna februarie 2022 eu am fost in somaj cu 700 în luna iulie 21 am depus dosarul pentru pensie anticipata si am o pensie de 1021 doresc să aflu cand primesc acest card social.

 25. Buna seara,eu nu am primit cardul social, am vorbit si la casa pensiei,la posta si nu a aparut pana acum.Din luna februarie 2022 eu am fost in somaj cu 700 în luna iulie 21 am depus dosarul pentru pensie anticipata si am o pensie de 1021 doresc să aflu cand primesc acest card social.Sunt din Macin jud Tulcea.

 26. Soțul meu are pensie 1400 lei ,nu a primit pana acum nici măcar cardul .ln urma uni sesizări la casa pensiilor și la anaf a limita răspuns ca este eligibil și sa aștepte ca urmează sa-si primească dreptul .Așteptăm cam de doua luni și nimic .La posta rom. am fost de mai multe ori și nimic Oare pana când mai trebuie sa așteptăm?????? Pentru noi contează . Va rugam sa ne dați o informație, o lămurire. Anton Tudor născut 11 dec 1956 , domiciliu București sect4 Multumim

 27. Fratele meu are o pensie de 1019 lei si nu a primit card social. Am sunat la casa de pensii si mi-a spus că se află pe lista persoanelor eligibile și că să ne interesam la posta. Nu a primit nici acum cardul.Cui trebuie să se adreseze pentru a – l primi?

 28. Bună ziua,
  Ce trebuie să fac pentru ca mama mea care nu are nici un fel de venit, nici un fel de proprietate, ea este îngrijită de mine, locuiește cu mine, să beneficieze de acest vaucher social?

 29. Bună ziua ma numesc Anghelache Cristina sat Stamate, com Fântânele, Jud Suceava am primit cardul de alimente dar a fost încărcat cu doua transe și din septembrie nu mic este activ are11, 79 pe el ce pot sa fac aștept răspunsul dvs mulțumesc!

 30. RUSINE!! RUSINE CELOR CE NE CONDUC SI FAC TOT FELUL DE „ARTIFICII” PENTRU BIETII PENSIONARI CARE DUPA O MUNCA DE O VIATA, AM AJUNS LA MANA VOASTRA!!
  SUNTETI PUR SI SIMPLU NISTE TICALOSI SI NISTE HOTI!! ATI LASAT TARA CONDUSA DE UN „CISMAR”SI V-ATI INFIPT VOI IN FRUNTEA EI PENTRU A O DUCE DE RAPA!!!!VOI CARE MULTI NICI 7 CLASE NU AVETI, ATI DAT FUGA PESTE HOTARE SI ATI ADUS HARTII CU STAMPILE MULTE FALSE!!
  UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE, CA SA PUI MANA PE EI SI IN ROBIE SA-I DUCI PE TOTI CEI NUMAI STIU DE AGONISEALATA FACUTA PE MUNCA NOASTRA!!
  AM AJUNS LA GANDIREA VOASTRA LACOMA???LUATI VOI MAI TICHETE SOCIALE SI DATI VOI PENSIA CUVENITA NOUA!!! CUM ATI AJUNS VOI LA MII DE EURO PENSIE SI NOI LA CATEVA SUTE?? CUM???
  VA SPUN EU CA CEL DE SUS, NU VA MAI RABDA, VA VENI SI TIMPUL VOSTRU CAND VETI DA TOATA AVEREA DAR VA FI TARZIU, VETI MURI CU GURA PLINA DE EUROI!! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU!!
  BUDAI TU, O TOT DAI CU BUNICUTII NOSTRII SI MILA SI MILOAGA!!
  DEJA IN OCHII BUNICUTILOR DE 2 ANI AI DEVENTIUN MINCINOS!!
  JOS LABELE DE PE ROMANIA!!! MERGETI VOI LA SPARANGHEL SI ALTE MINUNI IN ALTE TARI!!!
  SI SA RFEVENIM LA TICHETE, DATI BANII CELOR CARE AU DREPTUL PE CUPONUL DE PENSIE SI NUMAI PUNETI PENSIONARUL IN CARJA SA UMBLE PE LA TOATE GHISEELE SA CRAPE PE ACOLO, DOAR DOAR SA NU PRIMEASCA PROMISIUNEA HOATA A VOASTRA!!! CE TOT PUNETI IN CARCA LOR TOT FELUL DE VENITURI??? AU CHIRIASI, FF BINE AU PE MUNCA LOR?? AU ALTE VENITURI, ELE NU SUTN DE LA VOI!! ATUNCI?? CE DRACU LE INCARCATI UMERII!! AU POENSIE SUB 2000, DATI-LE TICHETUL DACA NU BAGATI-L VOI IN BURTA VOASTRA CARE CRAPA!!MAI LUATI TOT VOII CEVA!!!

 31. Am pensie 1397 după 34 de ani de muncă nu sunt dintre cei care nu au cotizat și iau bani de la stat de pomana și nu am primit cardul social de 2500roni pe care ii merit am întrebat la posta și la casa de pensii unde mi sa spus cu răutate ca dacă am lucrat în 2022 nu primesc ,va rog sa rezolvați sa ne înștiințați ce se intampla.

 32. Doar nu sânt prosti parlamentarii. Folosesc ei cardurile de alimente de la populație. Halal parlamentari săracii noștri din guvern. România este o țară păcat că nu există dreptate

 33. Daca sunteti eligibil , adica va incadrati pt card de alimente , trimiteti solicitarea dvs pe email la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale , la adresa de email relatiicupublicul@mmuncii.gov.ro
  Aici se pot actualiza listele daca cei de la pensii nu au trimis datele , trebuie sa comunicati CNP si judetul de domiciliu sau ce va solicita .
  Sigur va raspunde cineva , eu asa am facut pt mama , persoana cu o pensie mica de urmas .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole