Unde trebuie să vă adresați dacă nu ați primit tichetele sociale de 250 lei sau nu sunteți pe listă

Poşta Română va finaliza procesul de distribuire a tichetelor sociale de 250 lei, până la sfârşitul acestei săptămâni, la acest moment fiind emise toate cele 2,5 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul pentru alimente şi mese calde, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). 

Cei care nu se află pe lista beneficarilor eligibili, trebuie să știe că trebuie să se adreseze Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, susțin oficialii de la MIPE. Dacă nu vi s-a livrat cardul, acesta ”poate fi solicitat Poştei Române”.

Suma de 250 de lei se acordă o dată la două luni, până în luna decembrie, prin programul “Sprijin pentru România” iar cardurile sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

“Este un moment de referinţă pentru acest program. Printr-o mobilizare exemplară din partea tuturor părţilor implicate, reuşim să trecem peste cea mai grea parte a acestui proces, mai exact emiterea şi distribuirea celor 2,5 milioane de carduri. Sunt bucuros că am depăşit toate dificultăţile, pentru a operaţionaliza această măsură prin care acordăm 1.000 de lei în patru tranşe pentru alimente şi mese calde. Cel mai important aspect este următorul: toţi beneficarii eligibili vor primi cardurile, personal mă asigur că se efectuează toate verificările în acest sens. În final, salut buna colaborare cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Poşta Română şi emitenţii de carduri, fiecare având un rol vital pentru sprijinirea românilor aflaţi în nevoie”, a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Ministrul spune că nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin, chiar dacă nu au fost găsiți la domiciliu sau nu au răspuns avizării reprezentanţilor operatorului poştal.

“Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, se arată în comunicatul MIPE.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale sunt următoarele: pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Listele cu beneficiari vor fi actualizate lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), măsura fiind luată pentru a se verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Citește și Ce produse alimentare se pot cumpăra cu tichetele sociale de 250 lei

119 COMENTARII

 1. Am o pensie minimă de 1000 lei și nu am primit voucherul social la care am dreptul.Cei de la poștă mi au spus că la poștă nu exista cardul meu.Am sunat la Ministerul muncii și justiției sociale în nenumărate rânduri dar nu răspunde nimeni.Este bătaie de joc!!

 2. Mama mea.are o pensie de1305 lei și nu a primit acest card social . Vă rog un număr de contact pentru Ministerul muncii și asigurării sociale pentru a beneficia de acest drept.Sau ce trebuie făcut?
  Vă mulțumesc!

 3. Bună ziua, mama mea are pensiea de 1491ron și nu a primit acest card, precizez ca eu lucrez la Posta Romana în Timișoara și am avut posibilitatea sa caut acest card dar în zadar nu îl găsesc pe semne ca nu sa distribuit, precizez ca numele mamei este UȚĂ GEORGETA, eu chiar am distribuit aceste carduri pe sectorul de care aparțin și am constatat CA la UNII beneficiari cu literele S, T, U, V nu am avut aceste carduri și ar fi trebuit sa beneficieze, având pensii sub 1500ron. Am rugămintea de a ma lamuri cineva, unde ma pot adresa, sau mai trebuie sa mai așteptăm o alta transa de carduri sociale.? Va mulțumesc!

 4. Bună ziua,
  Mama mea are o pensie în valoare de 1437 lei și nu a primit cardul social. Am fost la Oficiul de Pensii Deva și am primit informația ca mama figurează în fișier cu un venit suplimentar de 389 lei și din aceasta cauză nu a primit cardul. Am fost trimisa la ANAF de unde am primit adeverință din care rezulta ca nu are venituri suplimentare. Clar s-a strecurat o eroare. Cum pot sa rezolv aceasta situatie?

 5. Va rugam răspundeți la aceste e-mailuri, înțeleg ca trăim în România, dar mai suntem și cetățenii acestei tari în care platim taxe și impozite, va rugam sa ne bage și pe noi înseama cineva cu câteva răspunsuri, informații!!! Atunci pentru ce sa creat acest site? Va mulțumim.

 6. Buna ziua! Am un card social pt fetița mea ,care e cu un handicap de grad 1 sever,și nu e alimentat,cu prima tranșă deși a trecut 10 zile,este aproape o lună de cand nu e alimentat cardul social,am salar după fetița de 1860 Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu alimentarea cardului social,mentionez ca e vorba de un copil minor de 15 ani

 7. Buna ziua mă numesc Ioniță Mihaela sat Cârlig com Popricani judetul Iași am pensia 1191 lei ,nu am alte venituri și nu am primit cardul social la fel și soțul meu Ioniță. Gheorghe are 1500 lei ,ce trebuie făcut,că tare bine ne ar prinde

 8. Nu am primit cardurile sociale nici eu nici soțul meu. Eu am 1000 lei pensie și soțul are 1480lei. Nu avem alte venituri. Am întrebat și la poștă nu a ajuns încă. Aștept și eu un răspuns. Mulțumesc anticipat

 9. Bună seara, nu am primit cardul, m am adresat la Posta din localitate si mi s a răspuns că poate nici nu o sa l primesc, dar nu stiu de ce? Pensia este de 1300 lei după 38 de ani munciti, bătaie de joc, iar la Ministerul Muncii degeaba suni ca nu raspunde nimeni. Care i solutia ??

 10. Am pensia de 1413 lei varog sa ma lamuriti de ce nu am primit tichet pt. alimente? astept rasouns. alta cale de contact nu am gasit ,as fii dorit un nr. de telefon,sa aflu daca am dreptul de ce nu primesc.

 11. Scuze,văd o mulțime de oameni care se plâng că nu au primit cardul social dar aroganța și ignoranța care o aveți în voi,cei care trebuie să explicați de ce nu au primit cardul,este mai mare ca nesimțirea. Postați ca să informați unde să se adreseze omul dar nici un nr. de contact. Bravo d-le Boloș.

  • Vreau să specific că și eu mă număr printre ei,deja unii au luat 500 de lei,iar alții nu. Explicați d-le Boloș,că am citit că vă ocupați personal,direct sau indirect de distribuire. Avântul l-ați avut la început,dar v-ați cam înmuiat,e ceva normal la voi bugetarii,timpul trece-leafa merge,să nu uitați să ne avertizați când trebuie să mergem la alegeri.

 12. Buna ziua! Chiar nu va pasa ca multi din cei eligibili pentru a primi cardul social inca nu l au primit? Ce se intampla? Chiar se poate trai cu 1000……? V a rugam sa raspundeti si sa rezolvati problema aceasta distribuid cardurile si celor care nu le au primit inclusiv cu cele doua transe de 250 lei pe ele.

 13. Nu am primit nici astăzi 02 septembrie 2022 cardul social și am o pensie lunara de 1495 de lei !!!
  Va rog sa mi răspundeți care este cauza pentru care nu am întrat în posesie de atâtea luni respectiv din iunie cum prevedea legea !!!

 14. Am 62 ani si 6 luni ,am 13 ani si o luna vecchime,s-a respins dosarul de pensie pt.vechime incomplecta,nu am niciun venit.Nu am primit cardul social cu 50 euro.Nu sunt pe lista la posta din Rosiorii de vede .Ce pot face pt. a primi ac.ajutor social?Carnu

 15. Buna ziua ,mama mea Prica Ecaterina din loc Traian com Cerna jud Tulcea are o pensie de 1055 lei și un ajutor de 113 lei și nu a primit card social.Am sunat la piata din Babadag și nu s-au spus că nu există la ei card social pe numele Prica Ecaterina. Vă rog să se rezolve această situație.Multumesc.

 16. Buna ziuama numesc Stefan Elisabeta și
  mama mea Prica Ecaterina din loc Traian com Cerna jud Tulcea cu o pensie de 1055 lei și un ajutor de la primărie de 113 lei nu a primit cardul social.Am sunat la posta din loc Babadag jud Tulcea și ne-au spus că nu este emis nici un card pe numele de Prica Ecaterina.Am incercat sa sunam la Nr de telefon pe care l-ați postat 0319268 dar prezintă numai ocupat.Puteti să ne spuneți și noua ce putem sa facem.Am sunat și la Casa de Pensii Tulcea și au spus că nu ține de ei și nu pot sa rezolve problema.Va rugam sa ne ajutați că să primească cardul.multumesc.

 17. Bună dimineața undetrebuie să mă adresez dacă amfost înștiințat că suntem eligibili acu o lună și 2 luni dela depunerea dosarului cu cele acte pretinse de primărie cum știm dacă sau emis sau expediat sau criptat pe numele nostru sintem o familie cu 4 copii mici fără venituri cu noi 2 în total 6 cele 2 numere de telefon proporționate de media de sodexo nu răspunde de 3 săptămâni nimeni la sute de apeluri poștă ajungea și în khina în 2 luni???mulțumesc frumos.

 18. Întrebare; dacă recent azi am primit cardul social Sprijin pentru România va dura 10 zile până la intrarea transelor acordate adică 250 lei, ce se întâmplă cu celelalte luni dinainte îi bagă din urmă,îi mai primim și dacă am primit cardul mai târziu,îi mai luăm, dacă nu ce se întâmplă cu iei,cine îi beneficiază și când cum???mulțumesc frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole