Tichete sociale 250 lei. Unde vă adresați dacă nu sunteți pe listă. Precizări MIPE pentru Ziarul Puterea

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a făcut o serie de precizări pentru Ziarul Puterea, răspunzând astfel întrebărilor cititorilor noștri cu privire la modul în care este stabilită eligibilitatea beneficiarilor tichetelor sociale de 250 lei pentru mese calde și alimente.

De asemenea, MIPE lămurește și unde trebuie să se adreseze pentru clarificări persoanele care au probleme.

‘’Identificarea categoriilor de beneficiari se realizează de către Casa Națională de Pensii Publice, respectiv de către casele de pensii sectoriale în cazul pensionarilor sistemului public de pensii, celor aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special și de către de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în cazul celorlalte categorii de beneficiari prevăzuți de legislația în vigoare”, au precizat pentru Puterea reprezentanții MIPE.

Concret, este vorba de OUG 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia.

Listele beneficiarilor eligibili sunt transmise și centralizate la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), după determinarea de către Agenția Națională de Administrare Fiscală a nivelului venitului lunar realizat de către fiecare beneficiar și verificarea îndeplinirii condiției de eligibilitate privind veniturile totale stipulat în actul normativ.

MMSS actualizează lunar listele beneficiarilor eligibili și le transmite Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

‘’Așadar, pentru orice întrebări / clarificări privind eligibilitatea, beneficiarii trebuie să se adreseze MMSS, caselor teritoriale de pensii sau agențiilor județene de plăți și inspecție socială, în funcție de categoria din care fac parte”, se mai arată în răspunsul MIPE.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat în luna decembrie cea de-a patra tranșă a ajutorului pentru alimente și mese calde aferent anului 2022.

Tot în cursul lunii decembrie 2022, Guvernul a aprobat acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde în cursul anului 2023 și majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul.

În zilele următoare vă vom prezenta și alte răspunsuri primite de la MIPE, în urma întrebărilor puse de cititorii noștri.

Cine primește tichetele sociale de 250 lei pentru mese calde și alimente

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) acordă vouchere sociale următoarelor categorii de persoane: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei.

Citeste si Tichete sociale 250 lei: Cum poate fi verificată suma care este disponibilă pe card

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Horodniceanu, intervenții și pentru nevastă: „Chiar nu o cunosc pe soția...

Fostul șef DIICOT pare să aibă o singură întrebare, atunci când este oprit de oamenii legii: „Nu știți cine sunt?”. Surse din poliție...

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...