Unele centre de vaccinare, închise din cauza cererii reduse

O treime din centrele de vaccinare împotriva COVID-19 deschise la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud vor fi închise ca urmare a cererii reduse, în condiţiile în care acoperirea vaccinală a populaţiei eligibile este de 45%, potrivit datelor comunicate de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Anca Andriţoiu.

Vaccinarea este un punct care ne doare puţin, pentru că a încetinit foarte mult. Din cauza asta, a trebuit să reorganizăm centrele. (…) Acoperirea vaccinală este de 38,8% la momentul acesta la populaţia generală, iar la populaţia eligibilă – 45%”, a explicat Andriţoiu.

În municipiul Bistriţa, centrul de vaccinare de la Policlinică va fi destinat exclusiv copiilor cu vârste între 5 şi 18 ani, iar pentru adulţi rămân deschise centrele de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi de la o clinică privată.

Au rămas funcţionale centrele din oraşul Năsăud şi din comuna Maieru, la Beclean a fost închis unul dintre cele două centre, iar de la 1 martie se vor închide centrele de vaccinare din comunele Prundu Bârgăului şi Teaca.

La această dată, aproximativ 107.000 de bistriţeni sunt vaccinaţi cu schemă completă, din care puţin peste un sfert au primit şi doza a treia.

Şefa DSP Bistriţa-Năsăud spune că trendul infectărilor cu SARS-CoV-2 este unul descendent şi că au mai rămas doar cinci localităţi cu incidenţă de peste 7 la mia de locuitori, printre care se numără şi municipiul Bistriţa.

Incidenţa noastră merge pe un trend descendent de la o zi la alta. Astăzi suntem la o incidenţă de 4,93 la mie. Au mai rămas doar cinci localităţi cu incidenţă peste 7, respectiv Petru Rareş, Ciceu Mihăieşti, municipiul Bistriţa, Silivaşu de Câmpie şi Uriu. În spital sunt 55 de persoane internate, 232 persoane la domiciliu. Avem 255 de persoane carantinate în acest moment. În ce priveşte evaluarea în centrele de evaluare, au fost 128 de persoane evaluate până ieri”, a spus Anca Andriţoiu.

Directorul DSP a mai precizat că, dintre cei 128 de pacienţi care au fost evaluaţi în centrele de la Bistriţa, Beclean şi Năsăud, cei mai mulţi, şi anume 82, s-au prezentat la centrul din municipiul reşedinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...