Ungaria își face port pe Dunăre și la Orșova EXCLUSIV

PUTEREA a semnalat faptul că actualii guvernanți se ceartă pe totul și pe nimic, în timp ce Ungaria își extinde expansiunea în zone cheie ale României.

Sulina, o primă descălecare pe apă a Ungariei în România

La începtul luni septembrie 2022, PUTEREA a semnalat faptul că o firmă din Ungaria garantată de guvernul de la Budapesta al lui Viktor Orban va construi de la zero un port, atenție, la… Sulina. Ulterior, tot PUTEREA a precizat cine este artizanul acestei afaceri și cât de conectat este la bussines-urile din România, adică este vorba de omul de afaceri grec Spyros Kalodikis.

După dezvăluirea PUTEREA au fost o mulțime de comentarii dar și de controverse, mai ales că anumite instituții de forță ale statului au fost prinse în offiside. Dar, demersurile Ungariei de a își extinde afacerile pe teritoriul României s-au intensificat și mai mult după descinderea de la Sulina și deja au pus pe tapet o nouă afacere pentru un alt port la Dunăre din România.

Portul Orșova, noua țintă a Ungariei de pe Dunăre

Potrivit informațiilor noastre, același artizan al afacerii de la Sulina, adică omul de afaceri grec Spyros Kalodikis, a demarat demersurile pentru înființarea de către o firmă din Ungaria agreată și garantată de guvernul Orban și serviciile secrete maghiare a unui nou port la Dunăre și anume la Orșova.

Numai că aici discuția a vizat zona controlată de Ministerul Transporturilor, adică Portul Orșova, a cărei suprafață este concesionată spre administrare la CN APDF SA Giurgiu. Practic, Ungaria vrea să controleze și să dezvolte transportul fluvial pe Dunăre prin portul de la Sulina și Orșova.

Deocamdată instituțiile de forță ale statului român fac joc de glezne ori se fac că nu văd agresivitatea expansiunii afacerilor derulate de firmele maghiare pe teritoriul Românie. De ce oare?

 

21 COMENTARII

  1. Și uite asa sa nu ne mai întrebam de ce ne rad în nas toți prin Europa. Pentru ca suntem atât de corupți încât a vinde bucăți din tara a ajuns sa fie ceva normal…Deci,sa nu ne miram în 2024 când vom vedea rezultatul votului…Asta ,ca tot se întreba unii și alții,cum au ajuns cei din A.U.R. în Parlament…

  2. Vor să stăpânească maghearii traficul fluvial pe teritoriul nostru. Ajutat de un grec . Români nuștiu că e un proverb din batrâni? ” Niciodată să nu ai incredere într-un grec. ( Calul Troian ???)
    Înainte de a construi aceste porturi ,să inapoeze României Câmpia Tusei că e anoastră. Câmpiile lor sunt in Mongolia. Nu in europa.
    Guvernanții toți din 1990 și pâna in prezent sunt responsabili pt aducerea UDMR -ului in guvernare. Trebuiau introduși in partidul minorităților nu separați.

  3. 1. Daca ungurii investesc, încalcă vreo lege din Romania?
    2. De ce nu investește statul român în aceste zone?
    3. Este o rușine, un jaf ce s-a făcut cu porturile de pe Dunăre, cu flota din 1990 – a răspuns cineva?
    4. O investiție, chiar maghiara, va aduce bani la buget, locuri de munca
    5. CINE OPRESTE STATUL ROMAN SA CUMPERE PORTURI PE DUNARE IN UNGARIA?

    Ciudat e modul în care gândiți!

  4. Da si carei treaba ca vor si ungurii sa lucreze la noi
    Nu ocupa sulina,nu cotropesc orsova,vor administa dane in port vor construi altele necesare pentru descarcarea marfurilor etc
    Pe vremuri aveau la constanta( nu stiu daca in prezent mai au) o dana sau mai multe nu stiu exact unde primeau marfuri,care apoi erau incarcate in trenuri rtc
    Dar ranchiuna ,,,,,,
    Cand sau luat parti din moldova rusii cu ucrainenii au luat inclusiv gura de varsare a prutului taindulise posibilitatea moldovenilor da a avea iesire port etc
    Au la galati ceva si trimit pe calea ferata
    Pace si prosperitate voua
    Ungurii se laudau ca vor sasi faca un canal de la adriatica
    Dar doar fabulau
    Doar niste visatori construiesc si vad viitorul pe apa
    Daca socotesti cheltuielile si avantajele mai bine stai acasa

  5. În România este binevenită orice investiție. Statul are toate pârghiile pentru a garanta că investitorii străini respectă legislația țării. Problema este tot la mioritici, șpagă, interese sau dezinterese. Deci, nu mai dați vina pe străini.

  6. 1.Investitiile, ori de unde provin, trebuie primite ca un factor de dezvoltare.
    2.Cine împiedică autoritățile românești (guvern, parlament) sa stimuleze investițiile românești și, mai ale , să protejeze interesele statului român?!
    Sau e mai potrivit „să nu ne vindem țara, s-o lăsăm în paragină??!!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...