Ungaria se opune ratificării accelerate a cererii Suediei pentru aderarea la NATO

Publicat: 31 ian. 2024, 06:10, de Radu Caranfil, în Internațional , ? cititori
Ungaria se opune ratificării accelerate a cererii Suediei pentru aderarea la NATO

Ratificarea aderării Suediei la NATO de către Ungaria este ultimul obstacol în calea întăririi Alianței cu un membru foarte puternic. Este exact ceea ce Rusia lui Putin nu își dorește. Iar sluga sa, Ungaria lui Orban, trebuie să facă totul pentru a o amâna.

„Nu are sens ca parlamentul Ungariei să organizeze o ședință extraordinară pentru a lua în considerare cererea Suediei de aderare la NATO”, afirmă Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, pentru 24.hu.

În acest moment, nu suntem atât de departe de începutul sesiunii regulate a parlamentului, care va avea loc luna viitoare, la sfârșitul lunii februarie. Prin urmare, nu văd niciun motiv să apelăm la mijloacele unei ședințe extraordinare„, a mai declarat Szijjártó.

Așa a comentat el inițiativa facțiunilor de opoziție de a organiza o sesiune extraordinară a parlamentului privind cererea Suediei de aderare la NATO.

Ministrul a adăugat și că ar merita să se gândească la o ședință extraordinară dacă parlamentul s-ar reuni abia anul viitor. „Dar, având în vedere că parlamentul se întâlnește la sfârșitul lunii februarie, putem aștepta următoarea sesiune, iar apoi această problemă poate fi inclusă pe ordinea de zi, dacă majoritatea parlamentară decide astfel„, a adăugat ministrul.

Aderarea Suediei la NATO

Suedia a depus cererea de aderare la NATO încă din 2022. De atunci, doar Ungaria nu a ratificat-o.

Luni, 29 ianuarie, partidele de opoziție ungare au propus organizarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului pe 5 februarie, în cadrul căreia doresc să ratifice aderarea Suediei la NATO.

Ungaria, slugă tristă a regimului Putin prin cei care o conduc acum, este foarte departe de angajamentul său față de NATO și UE. Ne întrebam, nu de mult, de ce este încă posibil ca o asemenea atitudine de dispreț și frondă față de principiile acestor organizații să nu fie sancționată corespunzător. Ungaria a făcut deja toți pașii care ar justifica excluderea sa definitivă din rândul țărilor care compun NATO și Uniunea Europeană.

Este ciudat, foarte ciudat, că Marii Birocrați încă acceptă aceste sfidări permanente.

Și ne mai întrebăm o dată: merită să mergi pe mâna promisiunilor lui Putin? E atât de important să crezi că vei mai ciuguli niscai teritorii dacă Putin învinge Ucraina?

Mai mult ca sigur, răspunsul corect este nu.