UniCredit nu e interesat să cumpere banca italiană de investiții Mediobanca

Directorul general al UniCredit SpA, Andrea Orcel, a dezminţit speculaţiile conform cărora al doilea grup bancar italian ar putea fi interesat de banca de investiţii Mediobanca din Italia, transmite Reuters.

Există opţiuni mai bune pentru UniCredit în privinţa fuziunilor şi achiziţiilor (M&A), a declarat Orcel la un eveniment organizat de Reuters.

O posibilă alianţă cu Mediobanca este un zvon care apare periodic în cercurile financiare, după sosirea lui Orcel la UniCredit, cu aproape un an în urmă.

„Există o mulţime de speculaţii privind o serie de tranzacţii în Italia”, a răspuns şeful UniCredit când a fost întrebat de potenţiala achiziţie a Mediobanca. „Dacă analizezi ce am stabilit noi, este sigur că nu ne avantajează”, a adăugat Orcel.

Acesta a explicat că UniCredit va studia potenţiale tranzacţii pentru a şti în ce condiţii ele ar fi benefice pentru grupul bancar dacă devin disponibile, dar a reafirmat că standardele sunt ridicate pentru orice tranzacţie în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor.

Veniturile UniCredit au depășit așteptările în 2021

Săptămâna trecută, UniCredit a confirmat că va distribui acţionarilor 3,75 miliarde de euro pentru rezultatele din 2021, dividendele în numerar ridicându-se la 1,17 miliarde de euro şi răscumpărările de acţiuni la 2,58 miliarde de euro.

Veniturile UniCredit în 2021 s-au situat la 18 miliarde de euro, înaintea previziunilor de peste 16 miliarde de euro, în timp ce profitul a ajuns la 3,9 miliarde de euro, comparativ cu o prognoză de peste 3,7 miliarde de euro.

UniCredit, care operează în 13 pieţe inclusiv Germania, Austria şi Europa de Est, avea aproximativ 87.100 de angajaţi la finele lunii septembrie, dintre care aproximativ 36.000 în Italia.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Morti suspecte la Spitalul Sf.Pantelimon din Capitala

Morți suspecte la Spitalul Sf.Pantelimon din Capitală! 20 de morți în...

Un val de morți suspecte se pare că a avut loc la Spitalul Sfântul Pantelimon, din Capitală! Acuzațiile sunt unele foarte grave, iar ministrul...

AUR-ul lui George Simion, la un pas mare să rateze alegerile...

Ca urmare a unor jonglerii din listele electorale, AUR-ul lui George Simion este la un pas de a rata alegerile europarlamentare din 9 iunie...