Uniunea Europeană: Cu mască și fără mască în aeroporturi și avioane

Începând de azi, Agenţia pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măştilor în aeroporturi şi în aeronave ca regulă generală.

Totuși, pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi nevoiţi în continuare să poarte măști în timpul zborului, potrivit Ministerului de Interne din Berlin, informează DPA și Agerpres.

De altfel, dacă măştile sunt obligatorii în ţara de îmbarcare sau în cea de destinaţie, ele trebuie să fie purtate în timpul zborului și se renunță la acestea pentru a mânca și a bea. De asemenea, sunt exceptați copiii cu vârste sub șase ani.

În Germania, obligativitatea purtării măştilor în avioane şi în timpul călătoriilor cu trenul pe rute rămâne în vigoare până pe 23 septembrie.

Măştile sunt de asemenea obligatorii în transportul public local şi în cel pe calea ferată.

Ministrul Sănătăţii Karl Lauterbach (SPD) a explicat că, întrucât numărul cazurilor de coronavirus este în continuare foarte ridicat, ”nu există nicio posibilitatea de a renunţa la măşti în transportul public”.

De altfel, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair a publicat o listă cu 15 ţări din blocul comunitar unde legile naţionale impun încă purtarea măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii noului coronavirus.

În plus faţă de Germania, acestea includ destinaţii turistice populare cum ar fi Spania, Grecia, Portugalia şi Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...