Unul din șase americani este imunizat complet împotriva Covid-19

Centrul american de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC) a anunţat că până acum a fost vaccinată complet împotriva coronavirusului 16,7 la sută din populaţia adultă.

Acest lucru presupune faptul că unul din şase adulţi a primit ambele doze de ser Pfizer, Moderna sau vaccinul Johnson & Johnson. Au primit ambele doze ale vaccinului 40 la sută din totalul adulţilor cu vârsta de peste 65 de ani.

Conform statisticilor CDC, au primit cel puţin o doză a vaccinului împotriva coronavirusului peste 75 milioane de persoane, iar dintre acestea aproximativ 40.000.000 au primit şi a doua doză.

Peste 21 de milioane din adulţii vaccinaţi complet au primit serul Pfizer, 19,8 milioane au fost vaccinaţi cu Moderna şi 2,15 milioane cu Johnson & Johnson.

Potrivit news.ro, Administraţia Biden şi-a atins obiectivul de 100 de milioane de doze administrate în primele 100 de zile ale mandatului de preşedinte, însă experţii în sănătate publică le recomandă oamenilor să fie precauţi în continuare şi să respecte regulile de distanţare şi de purtare a măştii.

În total, în SUA s-au administrat 121 de milioane de doze din cele aproape 157 de milioane livrate în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...