Unul din zece decese premature ar putea fi evitat doar cu o plimbare zilnică de 11 minute!

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge recomandă cel puțin 11 minute de activitate fizică zilnic, pentru a preveni unul din zece decese premature, transmite BBC.

„Ar trebui să simți că te miști, inima ta va bate mai repede, dar nu te vei simți neapărat fără suflare”, spune doctorul Soren Brage, care a condus cercetarea.

Se recomandă efectuarea de activitate fizică între 75 și 300 de minute pe săptămână, sub formă de mers pe jos rapid, mers cu bicicleta, drumeții, dans sau tenis.

Dacă dați curs acestei recomandări, potrivit acestei cercetări, este suficientă o plimbare în ritm alert de 11 minute, zilnic, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare și de accident vascular cerebral cu 17%, inclusiv de cancer cu 7%.

Exercițiile fizice  efectuate zilnic contribuie la reducerea stratului de grăsime și a tensiunii arteriale, îmbunătățesc somnul și protejează sănătatea inimii pe termen lung.

Beneficiile exercițiilor fizice au fost mai mari în prevenirea  cancerelor de cap, gât, gastrice și a leucemiei, și mai reduse în cazul cancerelor pulmonare, hepatice, endometriale etc.

Introducerea activităților plăcute în programul săptămânal este cea mai bună modalitate de a crește cantitatea de activitate fizică pe care o faceți, spun cercetătorii.

Pe de altă parte, National Health Service din Marea Britanie recomandă adulților să facă și activități care întăresc mușchii de două ori pe săptămână, indicând în acest sens: yoga, pilates, ridicarea greutăților, grădinăritul și transportul de pungi grele de cumpărături etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

FRICA de a spune și TEAMA de a fi

Poate că da, poate că nu, dacă am vorbi deschis și dacă am acționa precum simțim, am putea schimba lucrurile în jurul nostru așa...