Următoarele 150.000 de vaccinuri pentru România ajung în țară cu întârziere

România ar trebui să primească, luni, a doua tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech, dar compania producătoare nu le-a expediat încă, scrie Digi24.ro.

Compania care trebuia să aducă în țară, luni dimineață, a doua tranșă de vaccinuri a anunțat duminică seara, că acestea nu au fost încărcate în aeronavă de către compania producătoare și drept urmare nu vor fi livrate la timp.

Potrivit transportatorului, vaccinul nu va ajunge mâine în România, pentru că încă nu au fost încărcate cutiile cu vaccin. Problema este de la Pfizer-BioNTech, producătorul vaccinului care, de altfel, și-a asumat sarcina transportului în condiții speciale a serului anti-COVID până în România.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat pentru Digi24 că nu are o confirmare oficială în acest moment de la Pfizer.

Țara noastră a primit până acum o tranșă de 10.000 de doze de vaccin și a început imunizarea personalului medical din linia întâi, încă din această dimineață.

Prima persoană vaccinată a fost o asistentă medicală de la Institutul “Prof. Dr. Matei Balş” din Capitală, prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2, a menţionat sursa citată. În total, 960 de cadre medicale au fost vaccinate în prima zi de la lansarea campaniei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole