Ursula von der Leyen a anunțat ce va face UE dacă Rusia întrerupe furnizarea de gaze naturale în Europa

Uniunea Europeană este pregătită să ia măsuri suplimentare în eventualitatea unei întreruperi parţiale a importurilor de gaze naturale din Rusia, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Criza din Ucraina a stârnit îngrijorări cu privire la fluxurile de gaze ruseşti către Europa. Astfel, UE şi-a revizuit planurile de urgenţă în cazul în care Rusia ar întrerupe furnizarea de gaze, iar oficialii UE şi SUA au început să caute metode alternative de aprovizionare.

„Modelele noastre arată acum că, în cazul unei întreruperi parţiale sau a scăderii în continuare a livrărilor de gaze de către Gazprom, suntem acum mai degrabă în siguranţă”, a declarat von der Leyen, conform EurActiv.

„Am vorbit şi cu furnizorii importanţi de gaze naturale lichefiate… pentru a vedea dacă am putea schimba contractele în favoarea UE. (…) Culegem roadele acestor eforturi”, aadăugat ea.

Aşadar, în ultimele luni, Comisia Europeană a discutat cu Statele Unite, Qatar, Egipt, Coreea de Sud, Nigeria pentru a spori livrările de gaze lichefiate către UE.

Japonia a transmis săptămâna trecută că va redirecţiona unele transporturi de gaz lichefiat către Europa, ca răspuns la solicitările UE şi SUA. Importurile europene de gaze lichefiate au atins un record de aproximativ 11 miliarde de metri cubi în ianuarie, aproximativ jumătate provenind din Statele Unite, a mai precizat şefa executivului UE.

„Salut decizia Japoniei de a-şi împărţi surplusul de energie cu Europa, ca semn de solidaritate”, a scris von der Leyen, pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Primark

Primark deschide primul magazin în Park Lake. Cu ce prețuri iese...

Primark, retailerul internațional de modă prezent în 14 țări, va deschide primul magazin din România pe 15 decembrie, în mallul ParkLake. România devine astfel...