Ursuleț rănit grav și eutanasiat. Puiul a fost prins într-un utilaj agricol

Un pui de urs a fost eutanasiat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Harghita. El a fost prins într-o combină care recolta porumb. Picioarele din spate i-au fost amputate.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita, Kovasznai Sandor, a precizat că puiul de urs avea leziuni incompatibile cu viaţa. Ursulețul avea aproximativ şapte luni.

S-a întâmplat în satul Bancu, într-un lan de porumb. Era un ursuleţ de circa şapte luni, prins într-un utilaj agricol. Ambele picioare din spate erau prinse în utilaj şi amputate. Era într-o stare foarte gravă, avea răni incompatibile cu viaţa. Medicul veterinar a efectuat eutanasierea„, a explicat Kovasznai Sandor pentru Agerpres.

Este un caz extrem de rar

Comisarul a spus că e frecvent ca urşii să fie loviţi de autoturisme în preajma lanurilor de porumb. Dar să fie accidentaţi de un utilaj agricol este un caz extrem de rar.

Martori prezenţi la faţa locului au relatat că din lanul de porumb respectiv ar fi fugit mai mulţi urşi. Este posibil ca cel accidentat să se fi rătăcit şi să nu mai ştie să plece din zonă.

O ursoaică şi puiul ei au fost loviţi mortal de un tren industrial, în Dâmboviţa

La începutul lunii septembrie, o ursoaică şi puiul ei au fost loviţi mortal de un tren industrial, pe raza comunei Buciumeni, din Dâmboviţa.

“La data de 6 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Buciumeni, satul Dealul Mare, o ursoaică şi un pui de urs în vârstă de aproximativ 6 luni au fost loviţi mortal de un tren industrial ce transporta materie primă”, au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...