USR boxează, PNL încasează, Iohannis arbitrează

Scandalul înregistrărilor cu fostul secretar de stat liberal de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Gelu Puiu, din care reieșea cum mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului a tensionat foarte mult relațiile dintre PNL și USR.

Până la declanșarea acestui scandal, atenția opiniei publice era setată pe cei de la USR-PLUS care căutau cu disperare să-l salveze de la demitere pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Totodată, acesta era pus la zid, din punct de vedere mediatic, alături de Raed Arafat pentru persoanele decedate în tirul de la spitalul Victor Babeș. Mai mult, în „ajutorul” PNL a sărit și PSD care anunțase o nouă moțiune de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu.

Dar, surprinzător, scandal demiterii acestuia a ieșit subit din atenția opiniei publice după dezvăluirile privind operațiunea de schimbare a peste 20 de directori din domeniul silvic. Însă, s-a omis faptul că cel care a aprins fitilul acestui scandal a fost ex-directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Ștefan Neagu.

Acesta este membru marcant al USR, iar cu două zile înainte de apărea acele înregistrări, Ștefan Neagu nu mai era angajatul ICAS. Practic, prin dezvăluirile de angajări ilegale din domeniul silvic scandalul a ajuns în ograda PNL, ținând cont de faptul că secretarul de stat Gelu Puiu îi raporta fostului ministru liberal Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

Astfel, scandalul Voiculescu a ieșit din atenția opiniei publice și s-a uitat de toate manevrele acestuia cu baza de date a pacienților și disperarea de a rămâne la minister, fie și consilier al ministrului Sănătății.

Ca atare, atenția a fost mutată pentru câteva zile în ograda PNL, mai ales că reveniseră în prim plan manevrele de numiri ilegale regizate de fostul ministru liberal Costel Alexe. Așadar, când USR era în corzi, a apărut scandalul din silvicultură aprins de un membru USR, fapt pentru care imediat PNL a început să încaseze o lovitură serioasă de imagine, mai ales că secretarul de stat Gelu Puiu a demisionat imediat, lăsând loc la o mulțime de speculații.

Practic, USR a ieșit din corzi prin ricoșeul aplicat direct PNL-ului. Deocamdată s-a disputat numai o repriză a meciului dintre USR și PNL și deja s-a conturat o a doua repriză dintre cele două partide prin reacțiile liberale împotriva Planului Național de Reziliență și Redresare coordonat de useristul Cristian Ghinea.

Meciul dintre USR și PNL va continua și în perioada următoare, tot sub arbitrajul președintelului Klaus Iohannis.

2 COMENTARII

 1. Asta e politica in Ro!
  Vreau să vedem reacția instituțiilor abilitate cu privire la faptele dl Puiu, să vedem o cercetare,o audiere, ceva palpabil, ceva care să fie de referință pentru viitorii secretari și directori!

 2. In virtutea dreptului la replică și rectificare, solicit publicației Puterea.ro să rectifice informațiile eronate și să menționeze faptul că nu s-a solicitat niciun punct de vedere persoanelor menționate în articolul de mai sus.
  Fac următoarele precizari:
  1. Stefan Neagu nu este un membru marcant al USR;
  2. Stefan Neagu a suspendat pentru 3 luni de zile relatiile de munca cu ICAS-ul, anticipind că va fi persecutat și luat la întrebări pentru activități private.
  Cu deosebită stimă,

  Ștefan Neagu

  avertizor de integritate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...