USR-PLUS a anunțat data la care discută dacă mai rămâne în Coaliția de Guvernare

Comitetul Politic din 28 august este evenimentul la care se va pune problema dacă Alianța USR – PLUS mai rămâne sai nu în actuala Coaliție de Guvernare, alături de PNL și UDMR.

S-a creat așa, un fel de mitologie cum că noi am promis marea cu sarea și că tot ce nu s-a realizat în această guvernare este vina USR PLUS. Oamenii au așteptări, fiecare are anumite priorități și încearcă să proiecteze faptul că nu s-au întâmplat prioritățile sale pe noi. Și eu simt că suntem în întârziere”, a admis Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (USR PLUS).

Întrebat dacă în aceste condiții coaliția va mai exista, Cristian Ghinea a răspuns că la un moment dat, USR PLUS va trebui să aibă o analiză detaliată. „O s-o facem, avem Comitet Politic pe 28 august, de pildă. Vicepremierul Barna va trebui să prezinte un fel de raport de progres al ce-am făcut la guvernare. Nu vom lua o decizie în niciun caz pe 28 august (dacă mai rămân sau nu în coaliție – n.r.), în 28 august va fi o primă discuție, o primă analiză. Dacă ar fi după mine, dar nu sunt nici președintele partidului, sunt principalul autor, alături de Oana Țoiu, al programului de guvernare și am participat din partea USR PLUS la toată negocierea aceasta, la tot angrenajul. Eu sunt OK cu ce am livrat până acum din aceste angajamente, în sensul în care le-am pus sămânța – fie că sunt acte normative pe proces, fie că sunt prinse la finanțare”, a precizat ministrul.

Ghinea a reaminit că USR PLUS a venit cu 40 de angajamente de guvernare și susține că gruparea ar trebui judecată doar pentru ceea ce a promis. În opinia sa, plecarea de la guvernare ar putea avea loc la începutul anului viitor.

Ar trebui ca în prima parte a anului viitor să fie etapa crucială, în care s-au rezolvat congresele la USR PLUS, s-a rezolvat congresul PNL. Dacă în prima jumătate a anului viitor nu livrăm, atunci trebuie să fie o discuție serioasă în partid dacă mai stăm sau nu mai stăm. Pentru că altfel, intrăm într-un fel de spirală în care ni se reproșează că n-am livrat. Noi n-avem ce să răspundem fără să aruncăm coaliția în aer”, a spus Ghinea.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole