USR – PLUS face apel la parlamentarii PSD și AUR să semneze moțiunea de demitere a Guvernului. Reacția PNL

USR-PLUS face apel „la toți parlamentarii responsabili” să semneze moțiunea de cenzură prin care ar putea fi demis Guvernul Cîțu, din care și Alianța USR – PLUS face parte. Invitația îi vizează și pe reprezentanții opoziției, respectiv PSD și AUR.

Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară, după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți  parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîţu trebuie să plece. Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau Coaliția îi retrage sprijinul politic”, a transmis USR-PLUS.

„USR-ul, dacă vrea să pice acest Guvern, va semna moțiunea PSD”, a transmis Sorin Grindeanu, vicepreședinte PSD.

În paralel, Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a votat, joi, susţinerea lui Florin Cîţu ca premier, potrivit unor surse politice.

Au fost conectaţi peste 70% dintre membrii BPN”, au declarat, pentru AGERPRES, surse politice.

Conform surselor menţionate, premierul i-a informat pe membrii BPN că aşteaptă o propunere de ministru al Justiţiei din partea USR-PLUS şi că vineri va ieşi cu programul „Anghel Saligny”.

Reuniunea BPN a fost convocată de echipa premierului şi s-a desfăşurat în format de videoconferinţă. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu a participat la reuniune, motivând că nu a fost informat şi nu a putut verifica dacă îndeplineşte condiţiile statutare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole