USR – PLUS: Plângere penală pentru „push poll”

Reprezentanții Alianței USR – PLUS au depus marți o plângere penală după ce au fost sesizați, de mai mulți cetățeni, că au fost victimele unor false sondaje de opinie de tipul „push poll”. Prin această metodă se încearcă schimbarea opiniei alegătorului cu ajutorul unor informații neadevărate.

Conform unui comunicat de presă transmis marți, plângerea poartă semnătura copreședinților Dacian Cioloș și Dan Barna și vizează infracțiunile de înșelăciune și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Facem acest demers după ce am primit sesizări credibile de la cetățeni care au fost contactați telefonic sub aparența unui sondaj de opinie care era în fapt o acțiune de manipulare electorală cu afirmații mincinoase despre proiectele și planurile USR PLUS în Parlament”, se arată în comunicatul de presă transmis de USR – PLUS.

Conform aestuia, falsul sondaj de opinie are un call-center dedicat și folosește în discuțiile cu cetățenii denumirea mincinoasă de „Asociația Socio-Politică”.

Am identificat folosirea pe scară largă a acestei tehnici interzise de marketing politic – push poll – prin care un competitor electoral încearcă schimbarea opțiunilor de vot prin manipulare, introducerea în discuție a unor zvonuri neconfirmate și știri false pentru a schimba opțiunile electorale prin manipulare”, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...