BEC a decis: USR-PLUS poate folosi în campanie sloganul „O Românie fără hoţie”

Biroul Electoral Central (BEC) a decis că Alianţa USR-PLUS poate folosi în campania electorală sloganul „O Românie fără hoţie”.

După ce BEJ Dâmboviţa a stabilit că folosirea sloganului „O Românie fără hoţie” este discriminatoriu și defăimător, ca urmare a unei sesizări PSD, Alianța USR-PLUS a contestat decizia la BEC.

În contestație, Alianța susține că sloganul „nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care îşi are ecou atât în Constituţie cât şi în legislaţia penală”. USR-PLUS a contestat decizia.

Biroul Electoral Central a admis contestația și prin urmare, Alianţa poate utiliza acest slogan de campanie.

De asemenea, BEC a respins contestaţiile formulate de PSD Timiş şi Giurgiu privind campania pe Facebook a Alianței USR-PLUS.

BEC Dâmboviţa a interzis sâmbătă şi folosirea de către USR-PLUS a pancartelor precum „Fără penali în funcţii publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetăţenie digitală”, „Împădurim România şi combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”.

Și sceastă decizie a fost contestată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...