USR propune un consultant pentru IMM-uri pentru funcția de vicepreședinte al ANAF

Publicat: 06 apr. 2021, 14:26, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
USR propune un consultant pentru IMM-uri pentru funcția de vicepreședinte al ANAF
Emil Samartinean (Foto Facebook)

USR a prous pentru funcția de vicepreședinte al ANAF pe Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri, în vârstă de 37 de ani, scrie Econmedia.ro.

ANAF, adică Agenția Națională de Administrare Fiscală, este una dintre cele mai importante instituții ale statului român, fiind cea care se ocupă cu colectarea taxelor și impozitelor pentru bugetul de stat. De mulți ani deja se vorbește despre digitalizarea ANAF și de creșterea colectării de taxe ca soluții pentru reducerea deficitului bugetar. Ceea ce înseamnă că instituția are nevoie de specialiști în finanțe, profesioniști capabili să înțeleagă mecanismele de taxare și impozitare, ca și metodele de eludare a legilor.

Din păcate, USR a decis să propună pentru funcția de vicepreședinte al ANAF o persoană care nu are legătură cu domeniul finanțelor decât din poziția de manager sau patron, care supervizează afaceri de circa 50.000 de euro anual, după cum notează Econmedia.ro, care a obținut confirmare propunerii de la Cristina Prună, vicepreședinte USR și membru al Biroului Național al USR.

Emil Sămărtinean a confirmat, de asemenea, propunerea și a declarat că este potrivit pentru această funcție ca urmare a experienței de consultant de business, absolvent de ASE, linețiat în științe politice, avâdn competențe manageriale și operaționale.

Mandatul meu în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală este unul de reformă, digitalizare și transparentizare, realizând astfel premisele prin care instituția va fi mai aproape de contribuabili”, a declarat Sămărtinean pentru Econmedia.ro.

ANAF are în prezent un singur vicepreședinte, deși ar trebui să fie trei. Posturile libere sunt de vicepreședinte pentru colectare și vicepreședinte pentru coordonarea vămilor.