„Uța”Lipă l-a resuscitat iar pe „săracul”chestor Niculae Cheșnoiu, a cărui pensie e doar de 4.700 de euro

Publicat: 18 apr. 2024, 10:12, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
„Uța”Lipă l-a resuscitat iar pe „săracul”chestor Niculae Cheșnoiu, a cărui pensie e doar de 4.700 de euro

Controversatul pensionar chestor de poliție, Niculae Cheșnoiu, a fost înșurubat iar în sportul românesc de către Elisabeta „Uța” Lipă, devenind consilierul personal al acesteia la Agenția Națională pentru Sport (ANS).

Fostul director financiar al Ministerului Afacerilor Interne, controversatul chestor pensionar, Niculae Cheșnoiu, venit din zona de protecție a PD-L și convertit cu succes la PSD, a revenit iar la butoanele sportului românesc.

„Cheșnoiu e un Isărescu al Ministerului de Interne”, dar ce caută la …sport?

De o lună și ceva de zile, chestorul pensionar de poliție Niculae Cheșnoiu este consilierul personal al Elisabetei Lipă la ANS. De fapt, este o revenire a chestorului pensionar lângă „Uța” Lipă, cei doi au mai făcut echipă și pe vremea guvernării Cioloș, când fosta canotoare era ministrul Tineretului și Sportului. De fapt, cariera administrativă, adică la Dinamo București și MTS, a Uței Lipă este strâns legată de Niculae Cheșnoiu, cei doi fiind precum marca pe scrisoare. „Cheșnoiu e un Isărescu al Ministerului de Interne”, îl elogia Elisabeta Lipă, fiind și cea care a deschis cariera sportivă a chestorului pensionar pe linia Dinamo – MTS – CSM București și acum ANS. Trebuie precizat că în 2016, cu șapte luni înainte de Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Niculae Cheșnoiu a fost adus de „Uța” Lipă pe funcția de consilier personal al acesteia la MTS. La acea vremea, chestorul pensionar câștiga 5.000 de lei pe lună de la MTS, iar „Uța” Lipă a avut grijă să-l premieze cu 15.000 de lei, adică cam a 13-pensie, pentru marile „performanțe” de la Rio de Janeiro, unde România a obținut cele mai slabe rezultate ale sportului nostru din ultimii 60 de ani! Ulterior, după sejurul de la MTS, Niculae Chestoiu a fost relocat pe filiera PSD la CSM București de către Gabriela Szabo, prietena edilului general de atunci, Gabriela Firea. Acum, Elisabeta Lipă l-a înșubat iar pe „Isărescu al Internelor”, tot la sport, adică acolo unde sunt bani publici.

Doar …7.700 de euro, pensia lunară de la Ministerul de Interne a familiei Cheșnoiu

 Potrivit declarației de avere postate pe site-ul ANS, Niculae Cheșnoiu are o pensie de la MAI de 23.064 de lei, adică vreo 4.700 de euro (vezi documentul în facsimil). Soția sa, tot pensionară și ea a Ministerului de Interne, beneficiază de o pensie de 14.601 lei, adică 3.000 de euro. Practic, cei doi pensionari Cheșnoiu încasează împreună, lunar, vreo 7.700 de euro. Acum, ajungând iar consilierul Elisabetei Lipă, pensionarul de lux Niculae Cheșnoiu mai primește un bonus de vreo 5.500 de lei de la ANS. Așadar, tandemul Lipă-Cheșnoiu s-a refăcut la ANS, adică o mână spală pe cealaltă și ambele fața…Ministerului de Interne și a sportului românesc! Dar, dacă-i ordin, cu plăcere!