Uzbekistanul vrea „fără violență!”

Oficialii uzbeci de la cel mai înalt nivel au declarat că doresc să mențină relații bune atât cu Moscova, cât și cu Kievul, și că se opun războiului.

Vrem o soluție pașnică la această situație și rezolvarea conflictului prin mijloace politice și diplomatice. Dar, pentru a face acest lucru, în primul rând, ostilitățile și violențele trebuie să înceteze imediat”, au spus ei, în ciuda faptului că economia Uzbekistanului se bazează în mare măsură pe exporturile către Rusia, precum și pe banii care ajung în țară de la uzbecii care lucrează în Rusia.
De altfel, nici unul dintre ceilalți aliați ai Rusiei din Asia Centrală care au făcut parte din vechea Uniune Sovietică nu a susținut invazia, deși au fost mai puțin direcți în a se exprima împotriva ei. Președintele kazah a declarat săptămâna trecută că „toate țările trebuie să respecte cu strictețe normele și principiile Cartei Națiunilor Unite”.

Mai mult, președintele Kazahstanului a propus schimbarea formei de guvernare: o republică parlamentară, cu un președinte apolitic. Atât Uzbekistanul, cât și Kazahstanul au declarat că vor oferi ajutor umanitar Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole