Uzina Dacia de la Mioveni oprește producția: 11.000 de angajați vor sta cinci zile acasă

Liderul de sindicat Viorel Ungureanu a anunțat aseară că Uzina Dacia oprește activitatea pentru cinci zile, la uzina din Mioveni, începând de astăzi, ceea ce înseamnă că 11.000 de angajați vor sta acasă.

Totodată, liderul sindical a precizat că fiecare zi în care nu există producție la Uzina Dacia înseamnă o pierdere de aproximativ 1.400 de mașini. La ora actuală, industria auto este ținută în loc de criza unor componente electronice care se produc în Asia.

Ca atare, mai mulți producători de mașini, printre care și Dacia, sunt nevoiți să oprească activitatea pentru că nu primesc la timp aceste piese.

De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori pentru că lipsesc aceste microcipuri. Întreruperile afectează peste jumătate din producție. Acum, angajații uzinei nu vor lucra în zilele de 2, 3, 4, 5 și 10 septembrie. Asta înseamnă, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 mașini„, a declarat liderul sindicatului Dacia Mioveni.

De asemenea, Ungureanu a mai declarat că Fabrica de Vehicule este oprită în totalitate, iar angajații sunt îngrijorați de aceste întreruperi mai ales că programul este stabilit în funcție de piesele pe care le au la dispoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...