Vaccinul anti-COVID-19 creat de Sanofi și GSK va costa mai puțin de 10 euro

Viitorul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Sanofi și GlaxoSmithKline (GSK) va costa mai puțin de zece euro, conform declarațiilor președintelui Sanofi Franța, Olivier Bogillot, scrie Reuters.

Olivier Bogillot a subliniat că prețul nu este stabilit în totalitate, fiind încă în evaluare în ceea ce privește costurile de producție, dar nu depăși 10 euro. Referitor la prețul de 2,5 euro anunțat de rivalii de la Astra Zeneca, președintele Sanofi a arătat că aceștia au externalizat foarte mut producția, pe când ei utilizează resursele interne.

Sanofi și GSK au anunțat în urmă cu câteva zile că au început testarea clinică a vaccinului și intenționează să ajungă în varianta finală de testate în luna decembrie a acestui an. Dacă rezultatele vor fi pozitive, companiile speră ca vaccinul să fie aprobat în prima jumătate a anului viitor.

GSK și Sanofi au semnat, pe 31 iulie 2020, un program de colaborare cu Statele Unite ale Americii și cu Uniunea Europeană pentru accelerarea dezvoltării vaccinului. De asemenea, programul include și livrarea de doze de vaccin către SUA, UE și Marea Britanie.

„Am semnat peste vară cu americanii, în aceeași săptămână cu europenii și britanicii”, spune Olivier Bogillot, adăugând că Statele Unite vor avea aproximativ 100 de milioane doze, europenii 300 milioane și Marea Britanie 60 milioane.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

UPDATE Ora 0,50 : Postul de televiziune american ABC relatează că, potrivit informațiilor armatei israeliene, atacurile iraniene au fost îndreptate exclusiv împotriva țintelor militare....

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....