Vaccinul anti-Covid de la Pfizer/BioNTech recomandat, în Franța, bebelușilor de peste 6 luni

La aproape trei ani de la apariția pandemiei Covid-19, în Franța, bebelușii de peste șase luni vor putea fi vaccinați contra coronavirusului.

Autoritățile sanitare recomandă vaccinul Pfizer/BioNTech numai anumitor bebeluși de peste șase luni, nu tuturor, cum este în SUA, transmite presa franceză.

Înalta autoritate pentru sănătate din Franța (HAS) recomandă extinderea vaccinării contra Covid-19 copiilor între șase luni și patru ani care prezintă risc de forme grave de boală și de deces.

Este pentru prima dată când un vaccin anti-Covid – cel de la Pfizer/BioNTech – este aprobat în Franța pentru bebeluși.

Recomandările HAS sunt consultative, însă Ministerul Sănătății le dă curs aproape sistematic.

Totuși, recomandarea celor două instituții franceze este mult mai strictă comparativ cu avizul dat de autoritățile europeene în urmă cu câteva săptămâni. Acestea au recomandat vaccinul de la Pfizer-BioNTech tuturor bebelușilor între șase luni și 4 ani, susținând că beneficiile depășesc riscurile. De asemenea, ele au recomandat și vaccinul de la Moderna tuturor copiilor de la șase luni la cinci ani.

Aceste recomandări merg în direcția celor făcute de autorități în Statele Unite în urmă cu mai multe luni, unde toți bebelușii de peste șase luni pot fi vaccinați contra Covid-19.

În principal, copiii cu risc major                                              

Autoritățile franceze subliniază că recomandarea de vaccinare vizează copiii care au una din aceste comorbidități: cardiopatii congenitale, boli hepatice cronice, boli cardiace și respiratorii cronice (inclusiv astm sever care necesită tratament permanent), boli neurologice, imunodeficiență primitivă ori indusă de medicamente, obezitate, diabet, hemopatii maligne, drepanocitoză, trisomia 21.

La acestea se adaugă – potrivit  HAS – cazurile de cancer recent, boala renală cronică sau handicapul neurologic. De asemenea, vaccinarea este indicată bebelușilor aflați într-un într-un mediu expus riscului unor forme severe de Covid-19.

În prezent, în Franța doar 5% din copii între 5 și 11 ani sunt vaccinați anti-Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...