Val de demisii în armata română, odată cu începerea războiului din Ucraina

Peste 2.000 de persoane şi-au dat demisia din Armata română în primele 9 luni ale anului, număr dublu faţă de cel înregistrat în întreg anul 2021.

„Atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere care a dobândit accente critice în perioada recentă, în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina. Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri s-a redus aproape la jumătate în anul 2022 faţă de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500 (de fapt la mai puţin de jumătate, la aceste cifre – n.r.), în condiţiile în care numărul locurilor scoase la concurs a fost sensibil egal″, se arată într-un document oficial, citat de Profit.ro.

În plus, conform sursei citate, între 25% şi 35% dintre candidaţi nu îndeplinesc cerinţele minime ale mediului militar.

În document, situaţia este explicată prin oferta pentru mult mai atractivă a mediului privat, care a determinat ca tinerii militari, mai ales ofiţerii ingineri şi soldaţii şi gradaţii profesionişti, să părăsească sistemul militar, ”în special din motive pecuniare”.

2 COMENTARII

  1. De bine ce e în armată română!!!salariul nesimțit de 1000 euro la 30 de ani vechime,pensia de cca.3500 de lei! servești patria și patria își bate joc de tine! să se urce pe tancuri și să se ducă în tranșee Olguța, Țuțuianu, melescanu, tit-brailoiu,Tudose,Solomon,Carmen dan și alte vedete!sunt cupoane de solde pe Fb.cu cotizațiile plătite din anii 2000,că se mănâncă kkt peste tot că sunt necontributive! dați pozele la televiziuni,să vadă poporul,nu stați că babele la colțuri! arătați că ați plătit cas,cass,șomaj,etc.,cereti-va drepturile, că ați albit degeaba!din 2009 numai reduceri și tăieri de drepturi și sporuri salariale,în timp ce atribuțiile sporesc!și pensii blocate!să se lupte generalii că nu sunt tancuri câti generali sunt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...