Vâlcea: O persoană reținută și alte două sub control judiciar pentru trafic de migranți irakieni

O persoană a fost reţinută şi alte două au fost puse sub control judiciar într-un dosar de trafic de migranţi, după ce, în schimbul unor sume de bani, ar fi îndrumat şi transportat doi cetăţeni de origine irakiană cu scopul de a le facilita trecerea frauduloasă a frontierei.

Din cercetările efectuate în cauză a reieşit că una dintre persoanele inculpate pentru trafic de migranţi le-ar fi îndrumat pe celelalte două persoane inculpate în cauză referitor la transportul cetăţenilor de origine irakiană de la Bucureşti la Sibiu, transmite Agerpres.

„Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în cursul zilei de 03.03.2021, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150-1000 de euro/migrant, cu scopul de a facilita trecerea frauduloasă a frontierei de stat înspre Germania, inculpaţii au asigurat îndrumarea şi transportul a doi cetăţeni de origine irakiană.

S-a mai stabilit din cercetările efectuate în cauză, că unul dintre inculpaţi, cel aflat în stare de reţinere, îndruma pe ceilalţi doi inculpaţi cu privire la deplasarea acestora la locaţiile de unde urmau a fi ridicaţi şi predaţi cei doi cetăţeni de origine irakiană, transportându-i pe aceştia pe traseul Bucureşti- Sibiu, fiind depistaţi ulterior de organele judiciare pe raza municipiului Sibiu”, conform sursei citate.

Persoana reţinută va fi prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare la domiciliu pentru 30 de zile. Celelalte două persoane inculpate în cauză au fost puse sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii au precizat că în această cauză investigaţiile au fost efectuate împreună cu poliţişti de investigaţii criminale din cadrul IPJ Vâlcea şi Direcţia Generală Anticorupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...