Valea Călugărească, Prahova: Zeci de hectare de teren cu vegetație uscată au luat foc sâmbătă

Zeci de hectare de teren din comuna prahoveană Valea Călugărească, sat Pantazi, au ars, sâmbătă seară, într-un un incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins cu repeziciune şi care a distrus şi două panouri fotovoltaice.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova informează că la faţa locului s-a intervinit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea focului.

Mai multe incendii de vegetaţie uscată au afectat, în ultimele zile, suprafeţe de teren foarte întinse din judeţul Prahova.

Astfel, vineri după-amiază, o suprafaţă de circa 90 de hectare de teren, inclusiv o plantaţie de cătină şi una de nuci, au fost afectate de un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în comuna prahoveană Vadu Săpat.

Ulterior, un incendiu similar a izbucnit în cartierul Seciu din oraşul Boldeşti Scăieni şi risca să ajungă la sondele din zonă în condiţiile în care vântul bătea cu putere.

În cursul zilei de sâmbătă, alte şase hectare de teren au ars în comuna Puchenii Mari. Focul a ajuns şi la litiera pădurii, însă a fost stins înainte de a afecta copacii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...