Valeriu Gheorghiţă: Au fost raportate, până luni, 8.912 cazuri de reacții adverse post-imunizare

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, până luni, au fost raportate 8.912 de cazuri de reacţii adverse post-imunizare, scrie Agerpres.

„La nivel naţional, până la data de 22 martie, au fost raportate în total 8.912 cazuri RAPI – reacţii adverse postvaccinale indezirabile, cu o rată de raportare de circa 3,4 la o mie de doze administrate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a indicat că, în perioada 15 martie – 21 martie, au fost raportate 1.497 de reacţii adverse post-vaccinale, 95% din acestea fiind raportate la Agenţia Naţională a Medicamentului, restul la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Vârsta mediană a persoanelor care au raportat RAPI a fost de 40 de ani şi 64% dintre persoane erau de sex feminin. În ceea ce priveşte totalul persoanelor care au raportat reacţii adverse pe tip de manifestări de RAPI: 81% sunt reacţii adverse de tip durere locală, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare, oboseală, febră, frison; 48% dureri musculare sau articulare, 46% cefalee, 16% reacţii digestive. Nu au fost raportate cazuri de şoc anafilactic, nu sunt în momentul de faţă în investigare reacţii severe”, a precizat şeful CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...