Valeriu Gheorghiță, noi declarații referitor la persoanele care s-au înscris pe listele de așteptare pentru a se vaccina anti Covid-19

Cei care s-au înscris pe listele de așteptare pentru a se putea vaccina anti Covid-19, dar își doresc să se imunizeze într-un alt centru unde se administrează un alt vaccin, își vor pierde locul și vor fi înscriși după ultima persoană aflată deja pe lista din noul centru.

La fel se întâmplă și cu cei care își anulează rezervarea și se înscriu din nou pe listele de așteptare, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, la Digi24.

„Din data de 25 martie, cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se poate vizualiza tipul de vaccin pe fiecare centru de vaccinare astfel încât la acest moment este activă harta centrelor pe tipuri de vaccin şi este disponibilă pe platforma de programare. Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile şi, de asemenea, numărul persoanelor care se află înscrise pe lista de aşteptare.

Harta este interactivă, fiecare utilizator poate filtra afişarea centrelor pe judeţe sau pe numărul de locuri disponibile. De asemenea, sunt afişate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri.

Prioritatea de notificare a persoanelor pe lista de așteptare se alocă astfel: 75% dintre locurile disponibile se alocă populației cu grad ridicat de risc, 25% din locurile disponibile se alocă celor care desfășoară activități esențiale, iar dacă mai sunt locuri disponibile, acestea sunt alocate celor care fac parte din etapa a treia.

O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pentru lista de așteptare a unui alt centru va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise în lista acelui centru. De asemenea, cei care anulează rezervarea și apoi se înscriu din nou pe lista așteptare își pierd locul și vor fi așezați la finalul listei.

Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă şi mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România care nu deţin documente emise de autorităţile române. Vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare a cetăţeanului străin – cu număr, serie şi paşaport, de pildă. Data la care se va implementa foarte probabil această funcţionalitate va fi 10 aprilie”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Citește și:

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Statul își vinde pe nimic partea din UM Drăgășani, deținută până...

Guvernul adoptă azi o Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului pe anul...

Ana Birchall a demisionat de la Nuclearelectrica! Ce a supărat-o

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a rezistat la Nuclearelectrica doi ani și două luni. Azi și-a anunțat plecarea. Ana Birchall a anunțat că...