Câți anticorpi dezvoltă organismul după infecția cu Covid-19? Valeriu Gheorghiță: Sunt persoane vaccinate anti-COVID care au avut rezultate de mii ca nivel de anticorpi și altele care au zeci

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, răspunde la întâlnita întrebare în rândul celor care au fost infectați cu coronavirus.

Întrebat dacă se știe cu exactitate câți anticorpi dezvoltă organismul după o infecție cu SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță a răspuns că deocamdată nu există o metodă de determinare standardizată a nivelului de anticorpi formați după imunizare. 

În momentul de față, testele nu sunt standardizate. Avem persoane care au avut rezultate de mii ca nivel de anticorpi, și alte persoane care au zeci sau sute. Sunt metode diferite, nu există o standardizare a rezultatelor”, a declarat președintele CNCAV la Digi24.

Valeriu Gheorghiță a adăugat că românii se vor putea vaccina anti-COVID-19 și în cabinetele medicilor de familie, spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Aceștia se vor vaccina cel mai probabil cu unul din serurile produse de Johnson&Johnson și AstraZeneca.

De asemenea, acesta a anunțat schimbări în platforma de programare pentru vaccinare. Aceste modificări vor consta în afișarea timpului estimat până la vaccinare și tipul de ser administrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...