Nicolae Ciucă a cerut măsuri urgente de renovare a clădirilor cu risc seismic

România are două planuri privind consolidarea şi reabilitarea clădirilor cu risc seismic. Potrivit premierului, unul dintre planuri este finanţat prin bugetul de stat iar altul prin PNRR – Programul Valul Renovării.

„În acest moment, există două planuri de reabilitare seismică. E un plan care se derulează prin MDLPA cu un buget de aproximativ 700 milioane, 200 milioane sunt de la bugetul de stat, credite bugetare şi 500 milioane credite de angajament. Cea de-a doua linie e asigurată prin PNRR, în Programul valul renovării.

Discutăm de peste 500 milioane euro. Ce e important în această imagine e că cetăţenii nu vor avea contribuţie la derularea acestor programe. Toate se vor desfăşura prin bugetul de stat şi prin fonduri europene”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Nicolae Ciucă a mai adăugat că „la nivelul Ministerului Dezvoltării e această măsură reactivă, starea clădirilor nu doar din Bucureşti, ci la nivelul întregii ţări, nu doar la nivelul instituţiilor de stat, ci la toată infrastructura s-a deteriorat în timp şi e nevoie mai mult ca oricând ca acest plan să înceapă să producă efecte”.

„Domnule secretar de stat, vă rog să îmi prezentaţi în şedinţa următoare de Guvern măsurile pe care le puteţi lua la nivelul instituţiilor astfel încât să putem accelera acest plan”, a completat şeful Executivului.

Nicolae Ciucă a atras atenţia că nu a existat o coerenţă în implementarea planurilor în acest sens, de aceea procesul uneori încetineşte sau se opreşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole