Vama Schengen: Polițiștii austrieci se luptă cu sutele de litri de băutură și cârnați de la moldoveni

Autocarele care intră în Austria în această perioadă sunt controlate cu mare atenție ore în șir, mai ales că se apropie sărbătorile, iar rezidenții proveniți din România și Republica Moldova primesc de acasă tot felul de bunătăți tradionale și băuturi.

Astfel, polițiștii au confiscat, în urma unui control care a durat zece ore, sute de litri de alcool, cantități mari de carne, dar și o bucătărie amenajată într-un autocar care venea din Republica Moldova. ”Grupul trebuie să fi fost flămând și însetat”, scrie pulicația Kronen Zeitung.

“Un control de acest tip necesită un grad special de precizie și concentrare din partea organelor care intervin”, a declarat ministrul austriac de finanțe Magnus Brunner, potrivit Ziarul Românesc.at.

Pe de altă parte, deoarece nu au fost vămuite la frontiera externă a UE din România, autoritățile consideră că este vorba de un caz clasic de contrabandă.

Grupul cu pricina venea de la Chișinău și mergea la Paris. Autocarul, în care se aflau doi șoferi și 20 de pasageri, a fost oprit de o echipă mobilă de control a Biroului Vamal austriac la punctul de trecere a frontierei Nickelsdorf. Dacă în cazul călătorilor cantitățile transportate erau ceva mai mici, “proviziile” șoferilor erau mult mai mari.  

În final, au fost confiscate 270 de kilograme de carne, ouă, 63 de kilograme de brânză, opt kilograme de fasole, 66 de kilograme de struguri, 50 de kilograme de mere, 408 litri de băuturi alcoolice, adică 160 de litri de vin, 36 de sticle de vin spumant, 100 de sticle de jumătate de litru de coniac și 12 litri de vodcă. De asemenea, în autobuz a mai fost găsită o bucătărie echipată, dar și ferestre, anvelope de iarnă și o saltea.

“Un control de acest tip necesită un grad special de precizie și concentrare din partea organismelor care intervin”, a declarat ministrul de finanțe Magnus Brunner.

Pe lângă siguranța personalului, trebuie să existe și o cunoaștere largă a procedurii exacte de control și experiență în acest domeniu.

Bunurile au fost confiscate, iar cele perisabile distruse. În același timp, bucătăria amenajată și băuturile alcoolice au fost eliberate după plata unei taxe.

1 COMENTARIU

  1. Bietii moldoveni, ii incaleca acum prietenii rusilor din vest . Trebuie schimbata ruta prin Cehoslovacia , pt ca cacanarii asta nemtesti , din Romania furau cu trenul si acum se uita la romanii care se duc in Franta cu alimente de Craciun . Jeg nemtesc ! Pe ei frati romani , opritile toate afacerile care blocheaza Romania , adica Banci care nu finanteaza decat pe dobanzi mari, dar care au dobanzi de zecimale la dopozite ,zacaminte de gaz blokate pentru a marii pretul gazului rusesc , paduri carate cu trenul etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...