Vânzările de flori au explodat de Sfinții Mihail și Gavril

Pe 8 Noiembrie, de Sfinții Mihail și Gavril, peste 1,3 milioane de români își serbează ziua numelui. Și cum florile sunt cel mai frumos cadou, florarii au înregistrat vânzări record de buchete și aranjamente florale.

Ziua de 8 noiembrie a fost una cu noroc pentru florăriile din România. Toate s-au aprovizionat cu flori proaspete și au pregătit sute de buchete, coșulețe și aranjamente, pentru a fi cumpărate de clienți și oferite celor care poartă numele Arhanghelilor Mihail și Gavril.

Potrivit datelor frurnizate de florării, de Mihail și Gavril, vânzările au crescut cu aproximativ 200% față de o zi obișnuită.

“Am avut comenzi încă de săptămâna trecută. Astăzi am avut vânzări foarte mari, mult peste media zilnică”, ne-a declarat Ana Maria Sevastre, managerul florăriei Ideea Fiori. Potrivit acesteia, cel mai bine s-au vândut aranjamentele florale și coșulețele cu flori. La capitolul flori preferate, trandafirii, orhideile și lalelele au fost cele mai cerute.

Și bărbații primesc flori

La zilele onomastice, și bărbații primesc flori, nu numai femeile. Florarii au pregătit aranjamente mai sobre, în culori mai neutre, ideale pentru bărbați. “Avem foarte multe doamne care cumpără flori pentru domni. Le recomandăm trandafirii albi, galbeni sau chiar verzi sau albaștri. De asemenea, florile în cufăr, aranjamentele Ikebana sau ghivecele de flori, pe care le pot păstra la birou sunt perfecte pentru a fi oferite chiar și bărbaților”, a completat Ana Maria Sevastre.

În fiecare an se vând flori de peste o sută de milioane de euro

În România, în fiecare an se vând flori de aproximativ o sută de milioane de euro. Din păcate, potrivit reprezentanților din sector, aproape jumătate din vânzările de flori sunt vânzări “la negru”, neimpozitate. Rare sunt florăriile de la colț de stradă care oferă bon fiscal pentru florile vândute.

Citește și Sfinții Mihail și Gavril, sărbătoriți astăzi. Cine sunt și care sunt obiceiurile din această zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole