Vânzările de medicamente au ajuns la 21 de miliarde de lei, în 2021. Plus de 17%

Vânzările de medicamente au crescut cu 17%, anul trecut, faţă de anul anterior, până la  21 miliarde lei, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Evoluţia a fost determinată de situația din 2020, când din cauza pandemiei de COVID-19 a fost închis accesul la spitale şi medici pentru pacienţii cu alte afecţiuni, mai ales în perioadele de restricţie, cum a fost starea de urgenţă.

La nivel de consum însă, piaţa a evoluat cu un ritm mai scăzut, de doar 5% în plus la numărul de cutii care au ajuns la pacienţii români. Volumul medica­mentelor eliberate s-a ridicat la 658 milioane de cutii.

Cea mai mare cerere a fost pentru medicamentele pentru sistemul digestiv, peste 152 milioane de medica­mente. La o diferenţă mică s-au aflat medicamentele pentru bolile cardiovasculare, cu 148 mil. de cutii vândute în anul trecut.

Din punct de vedere valoric, cele mai mari companii în anul 2021 au fost Sanofi, Novartis şi Zentiva. În volum, primele două poziţii sunt ocupate cu Zentiva şi Sun Pharma (Terapia Cluj), care au și fabrici locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...