Vara nu s-a terminat, doar se transformă: Destinații turistice de toamnă, care trezesc interesul

Prima parte a anului 2022 a fost plină de provocări, entuziasmul turiștilor de a călători spre destinații exotice a crescut din ce în ce mai mult odată cu ridicarea restricțiilor, dar și cu venirea sezonului estival. Sezon care, iată, acaparează și toamna!

Și, contrar părerilor exprimate în ultimul timp pe rețelele sociale, de obicei atunci când vine luna septembrie, și anume că vara s-a terminat: nu, vara nu s-a terminat, doar se transformă!

Vorbesc, bineînțeles, în afară de acel „state of mind” care depinde de fiecare, despre o transformare a tendințelor, stilului, preferințelor de călătorie. Mai întâi o mică recapitulare. Spre exemplu agenția de turism Eturia a înregistrat în luna iunie a.c. creșteri cu 30% ale vînzărilor țintite pe unele destinații, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Despre ce destinații este vorba? Maldive, Mauritius, Republica Dominicană, Tanzania, Statele Unite ale Americii, Mexic, Thailanda, Cuba, Peru, Seychelles, Indonezia, Kenya, Singapore, Argentina, Portugalia, apărute în contextul lansării unei campanii aniversare care a avut ca focus promovarea a 15 cele mai bine vândute „itinerarii” din 2007 până în prezent.

Se pare că aceste creșteri au evidențiat un nou profil interesant al turistului.

Relaxare și explorare

Analizând profilul turistului nostru am observat că nevoia de relaxare este cea care dictează în procesul de selecție, urmată de  dorința de explorare care poate fi satisfăcută achiziționând vacanțe de tip circuit.

Dacă este să vorbim despre prețuri, un alt factor decisiv în alegerea vacanțelor, un sejur de 11 zile care combină Singapore cu Bali este disponibil de la 1990 eur/ persoană, cu toate taxele incluse, transferuri și mic dejun. Pentru cei care doresc să descopere Peru într-un circuit în care turiștii vor vizita nu mai puțin de 11 locatii(lacul Titicaca, Machu Picchu, Cusco s.a.), acest pachet este disponibil de la 3090 eur/pers pentru 10 zile, tarif și cuprinde cazare cu mic dejun si asistenta 24/7, transport, transferuri, vizite, intrari la obiective, ghizi locali, dar si tour lider Eturia, spune Ana Maria Gherasim, Business Partner Sales la Eturia.

Japonia, India, Malaezia, Maldive, Thailanda…

Potrivit ultimelor tendințe observate de către specialiștii în domeniu, turistul român nu se mai limitează a pleca doar vara, ci „se extinde” și toamna.

Deși sezonul estival nu s-a încheiat, observăm deja o creștere a interesului pentru vacanțele de toamnă. Printre destinațiile de toamnă care stârnesc interesul turiștilor români se află: Japonia, India, Malaezia, Maldive, Thailanda, Argentina si Brazilia. Astfel, un pachet Dubai și Maldive, cu cazare 9 nopti, transferuri, tururi, vizite incluse, serviciile unui ghid local experimentat este de 2690 euro/persoană”, mai adaugă Ana Maria Gherasim.

Rămâne de văzut ce surprize mai rezervă nou profil al călătorului de iarnă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole