Variantă nouă a coronavirusului în Franța. Pacienții au simptome, deși testele RT PCR sunt negative

Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) din Franța a anunțat recent că a apărut o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 în regiunea Bretania. 

Noua tulpină, care a fost secvenţiată, a apărut într-un focar izbucnit într-un spital din orașul Lannion, unde au fost detectate 79 de cazuri de COVID-19, dintre care opt cu noua variantă.

Autoritățile sanitare au depistat în Bretania mai multe cazuri de pacienți care prezentau simptomele Covid-19, însă ale căror teste RT PCR au fost negative. 

Analizele realizate asupra noii variante „nu indică o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioară” faţă de tulpina originală, însă vor fi efectuate „investigaţii mai profunde” pentru a o cunoaşte mai bine.

DGS a precizat că specialiştii încearcă să se determine dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva acestei noi tulpini.

Apariția variantelor de coronavirus este un proces natural deoarece virusul capătă mutații în timp pentru a-i asigura supraviețuirea.

În acest moment, trei variante ale virusului SARS-CoV-2 sunt considerate a fi deosebit de îngrijorătoare, cele care au fost detectate pentru prima dată în Anglia, Africa de Sud și Brazilia.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...