Variola maimuței: Stare de urgență în California. Comunitatea LGTB spune că are nevoie de vaccinuri

Publicat: 03 aug. 2022, 07:41, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Variola maimuței: Stare de urgență în California. Comunitatea LGTB spune că are nevoie de vaccinuri

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a declarat luni stare de urgenţă în California ca urmare a răspândirii virusului variolei maimuței, în timp ce comunitatea LGBTQ+ cere insistent vaccinuri, informează agențiile de presă.

Conform celor mai recente date ale Departamentului de Sănătate Publică, în California au fost confirmate aproape 800 de cazuri de variola maimuţei.

Autorităţile au precizat că 98,3% dintre aceste cazuri au fost confirmate la bărbaţi,  majoritatea făcând parte din comunitatea LGBTQ+  (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgen, queer).

Garrett-Pate, directorul general al afacerilor externe pentru Equality California, un grup pentru drepturile civile LGBTQ+, spune, citat de CNN: „Agențiile de sănătate publică de stat și locale fac tot posibilul cu resursele pe care le au, dar guvernul federal nu a făcut suficient și adesea nu acționează suficient de repede pentru a proteja comunitatea LGBTQ+ ”.

Vaccinurile sunt gratuite, dar sunt insuficiente, comparativ cu cererea. CDC estimează că aproximativ 1,5 milioane de persoane sunt eligibile pentru vaccinul cu două doze, dar, începând de săptămâna trecută, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA a anunțat că au fost livrate  doar 338.000 de doze.

Până vineri (săptămâna trecută), Statele Unite au anunțat 5.000 de cazuri probabile sau confirmate de variola a maimuței, conform datelor CDC.