Vasile Dîncu: Institutul Cantacuzino trebuie să treacă într-o altă etapă: Aceea de a produce vaccinuri!

Institutul Cantacuzino trebuie să treacă într-o altă etapă, aceea de a produce vaccinuri, iar obiectivul principal este în acest moment serul gripal, afirmă ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Afirmația a fost făcută după ședința de autoevaluare de miercuri a activității Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, pe anul 2021. După această ședință, ministrul a punctat că instituția nu dispune de infrastructură adecvată. Vasile Dîncu a precizat că are în vedere un parteneriat între Institutul Cantacuzino și industria farmaceutică din România.
În ceea ce privește producerea de vaccinuri, seruri, producerea de medicamente, un parteneriat cu zona privată din România pentru ca Institutul Cantacuzino să fie un fel de centru, de creier, pentru cercetare și pentru testare, pentru a ajunge și la mare producție.

Am observat, de exemplu, că în ultima vreme achiziția de echipamente a dus, de exemplu, spre o distribuție en-gros, de exemplu, de vaccinuri unde avem o capacitate de depozitare de peste cinci milioane de doze de vaccinuri. Este un lucru care nu este simplu, pentru că pentru a credita un asemenea depozit nu este vorba de un simplu frigider, ci este vorba de condiții extraordinar de complicate pentru a fi acreditat”, a spus ministru Apărării, potrivit Radio România Actualități.

Ministrul Apărării a mai adăugat că va încerca să convingă producători de medicamente să preia din produsele Institutului Cantacuzino pe scară largă, unitatea neavând această posibilitate. De asemenea, Vasile Dîncu a amintit că Institutul Cantacuzino a fost salvat în ultimul moment de ministerul Apărării de la o rușinoasă dispariție după o istorie care îl recomanda drept unul dintre cele mai importante institute de cercetare din acest domeniu din Europa.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole