Vasile Dîncu: „Un soldat profesionist nu poate fi echivalat cu un muncitor necalificat”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, susține că pensiile militare nu sunt pensii speciale. El a subliniat că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău…

„Românii vor înţelege în foarte scurt timp că militarii au nevoie de respectul demnităţii lor, de salarii şi locuri de muncă decente pentru ei şi pentru familiile lor, vor înţelege că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău într-o anumită situaţie.

Vor înţelege că sacrificiul pe care îl faceţi dumneavoastră şi toţi cei care îmbracă haina militară este unul în care vă puneţi în contractul social viaţa”, a spus ministrul.

Acesta a subliniat că meseria de militar este diferită de orice altă carieră şi a vorbit despre angajamentul său de a schimba statutul actual al celor care activează în domeniul Apărării, potrivit agerpres.ro.

Nu este destul să ai încredere în Armată

„La dumneavoastră scrie în contract «cu preţul vieţii». Nu scrie în niciun alt contract al nostru, ale celorlalţi din societate, acest lucru. Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor înţelege că un soldat profesionist nu poate fi echivalat – aşa cum este în momentul acesta echivalat – cu un muncitor necalificat, aşa cum se întâmplă în acest moment în echivalenţa cu funcţii civile. Toate aceste lucruri le vom schimba”, a mai afirmat ministrul.

De asemenea, Vasile Dîncu a adăugat că ataşamentul faţă de Armată trebuie să fie mai mult decât declarativ.

Este clar că în scurt timp şi românii, şi politicienii, şi responsabilii cu dezvoltarea României, şi opinia publică vor înţelege că nu este destul să ai încredere în Armată atunci când eşti întrebat în sondaje, că pentru a avea o apărare care să te pună sub o umbrelă adevărată de securitate, care să te ajute ca naţiune să te dezvolţi este nevoie să faci sacrificii”, a evidenţiat el.

3 COMENTARII

 1. Trimite-l la dracu că este un mare prost.
  Să îsi aducă prostul Dîncu! Muncitori calificați din India, China, Vietnam, Taiwan, Pakistan, Maroc si să-i califice după care să îi transforme în carne de tun.
  Românul cu siguranță zilei de mâine îl va împușca la foc atomat.

 2. Forțele armate ale Ucrainei au lovit depozitele de muniții rusești din Ilovaisk (oblastul Donețk) și Brylivka (oblastul Herson), ucigând „majoritatea” personalului militar rus.
  https://www.ibtimes.com/ukraine-burns-russias-ammunition-depot-ground-kills-majority-soldiers-site-3591042
  Se spune că 36 de soldați ruși au fost uciși și trei tancuri rusești, trei obuziere Msta-B, o stație radar Zoopark-1, patru vehicule blindate și alte șapte vehicule au fost distruse.

  Au fost efectuate șapte lovituri aeriene asupra forțelor Moscovei, care au inclus vizarea a patru fortărețe rusești și trei asupra concentrărilor de personal și echipament militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...