Vaslui: Corina Chiriac şi-a lansat cartea autobiografică „Minuni trăite”

Artista Corina Chiriac şi-a lansat, sâmbătă, la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” din Vaslui, volumul autobiografic „Minuni trăite”.

„Mă bucur să văd publicul în număr mare la un eveniment atât de important pentru noi şi pentru comunitate. Este un eveniment inedit, pe care ni l-am dorit foarte mult şi care face parte dintr-o triadă de evenimente dedicate unei personalităţi marcante a culturii noastre naţionale. Vorbesc despre un om minunat, un om care şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii”, a declarat directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare”Vaslui, Ramona Mocanu.

Corina Chiriac a precizat că volumul a luat naştere în perioada în care s-a impus izolarea din cauza pandemiei de coronavirus, şi a susţinut că „a fost o bucurie” pentru ea să folosească această perioadă pentru a scrie despre întâmplările minunate pe care le-a trăit ca artist.

„Sunt foarte multe poveşti extraordinare care mi s-a părut că merită să rămână undeva într-o carte. Carte vă oferă într-adevăr o poveste lungă. Inclusiv domnul prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, căruia editorul i-a dat manuscrisul fără să ştiu eu, în ideea că îmi scrie o prefaţă, chiar şi dânsul a fost uluit de câteva întâmplări medicale pe care le-am trăit şi care frizează imposibilul. (…) Mi-a făcut mare plăcere şi mi-a făcut bine să stau opt luni în casă, din martie 2020 până în noiembrie 2020. (…) Am în carte figuri de mari artişti. Nici n-am putut să-i numesc pe toţi pentru că poveştile mele pe care „le-am scos la privit” au trebuit expuse aşa cum sunt ele”, a afirmat Corina Chiriac.

Odată cu lansarea cărţii, a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste„, care cuprinde obiecte personale care i-au aparţinut artistei, şi care au fost donate de artistă Muzeului Naţional de Istorie a României.

„Donaţia mea către Muzeul Naţional de Istorie a României a pornit de la dorinţa mea de a lăsa cuiva important documente de familie. Noi în familie eram păstrători. Aveam o prietenă care întotdeauna, pe vremuri, venea la mine şi căuta în sertare şi vedea că am păstrat bilete de drum din RDG, nasturi, agrafe şi tot felul de prostii şi (…) mă întreba de ce le păstrez. Nu pot să le arunc, nu ţine de zgârcenie, ţinea de dorinţa de a le păstra, în sensul de a le mai vedea din când în când. Există oameni păstrători. Toţi cei din familia mea au avut în ADN pasiunea de a cocoloşi, de a păstra, de a pune bine lucruri”, a povestit spus artista.

Corina Chriac a susţinut un microrecital, interpretând în faţa publicului vasluian câteva dintre cele mai iubite şlagăre ale sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...