Venezuela: A ascuns că s-a infectat cu SARS-CoV2 și și-a condamnat familia la moarte

O femeie din Táchira, Venezuela, a efectuat testul Covid acasă, la mijlocul lunii decembrie anul trecut. Deși rezultatul a fost unul pozitiv, femeia l-a ascuns și nu și-a anunțat familia, relatează El Mundo, o decizie tragică pentru familia ei.

Deși a susținut că e simplă răceală, până la sfârșitul lunii ianuarie, în termen de 42 de zile de când s-a infectat tânăra, atât ea, soțul ei, cât și cei trei copii ai lor minori, muriseră.

Femeia în vârstă de 36 de ani a făcut testul PCR de două ori la mijocul lunii decembrie și l-a anunțat pe soțul în vârstă de 33 de ani pe 27 decembrie, când acesta participa la o petrecere.Prea târziu, însă.

Inițial, atât soțul, cât și cei trei copii au prezentat rezultate negative la testarea rapidă. Mai târziu, în ianuarie 2021, femeia suferă o pneumonie, iar restul familiei devine pozitivă, însă nu prezintă simptome. Pe 14 ianuarie, Verónica este internată la spital, starea sa deteriorându-se, iar după două zile, starea soțului ei se agravează. După o săptămână este anunțată moartea celor doi.

Între timp, starea celor trei copii s-a agravat, iar după 42 de zile de la efectuarea testului Covid de către Verónica, toți membrii familiei au decedat.

Cazul acestei familii a determinat autoritățile medicale din zonă să se impună și să insiste asupra faptului că ar trebui să se apeleze la medic, indiferent de tipul de răceală.

„Tot ceea ce pare a fi covid este covid, până când se dovedește contrariul”, spune dr. Fressel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...