Verificări pentru respectarea interdicțiilor impuse de pandemie: polițiștii au dat amenzi uriașe

Publicat: 22 oct. 2021, 12:45, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Verificări pentru respectarea interdicțiilor impuse de pandemie: polițiștii au dat amenzi uriașe
politia română

Poliţiştii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 2.356 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 420.550 de lei, în urma a 100.400 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse pentru prevenirea pandemiei de COVID-19.

„În urma activităţilor derulate, au fost constatate trei infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmite trei dosare penale”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 560 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional.

„În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Poliţiei Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătăţii românilor. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată”, arată sursa citată.

IGPR recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri.