Veste bună de la APIA: întârziații mai au 5 zile pentru depunerea cererilor

Publicat: 07 iun. 2024, 14:24, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Agricultura , ? cititori
Veste bună de la APIA: întârziații mai au 5 zile pentru depunerea cererilor
Foto: Facebook

Astăzi ar fi trebuit să fie ultima zi în care fermierii pot depune cererile de plată pentru subvențiile pe anul agricol în curs. APIA a făcut, însă, un anunț de ultimă oră.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează, într-o postare pe Facebook, că termenul de depunere a Cererilor de plată, în cadrul Campaniei 2024, a fost prelungit până la data de 12 iunie 2024 inclusiv.

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 231/06.06.2024 pentru modificarea unor acte normative în domeniul agriculturii, publicat în Monitorul Oficial nr. 529 din 06.06.2024.

Prin actul normativ menționat se precizează că în anul 2024, cererile de plată se depun la APIA în perioada 4 aprilie – 12 iunie.

Astfel, data limită de depunere este 12 iunie 2024 inclusiv.

Prelungirea termenului vine în sprijinul fermierilor care, din motive neimputabile lor, încă nu au depus Cererile de plată pentru anul 2024 în termenul stabilit inițial.

„Fermierii sunt așteptați la Centrele județene și locale APIA unde vor beneficia de tot sprijinul funcționarilor Agenției în accesarea cu succes a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă”, se mai spune în anunț.

De asemenea, fermierii care au depus Cererea de plată electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online, pentru închiderea acesteia se vor prezenta la sediile APIA în vederea semnării, iar cei care vor utiliza semnătura electronică vor anunța în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul responsabil.

„APIA asigură toți fermierii de sprijin, implicare și atașament!”, se mai spune în încheierea comunicatului.